r
Nosalty Logó

Vegyes zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Vegyes zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    665 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    2596 micro
  • β-karotin
    6532 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2297 micro
Összesen 237 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7108.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    5167 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    3668.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3991 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15578 micro
  • β-karotin
    39195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    13782 micro
Összesen 1416 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    359 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy leveses fazékba öntünk olajat, és először a sárgarépát és a karalábét tesszük bele párolódni, szórunk rá kicsi ételízesítőt.
  2. Egy kisebb fazékba betesszük a csontot, és fél liter vízben elkezdjük főzni. Teszünk bele egy leveskockát.
  3. Kis idő múlva mehet bele a zöldborsó is, kicsit még pároljuk őket együtt, majd felönteni kb. 2.5 liter vízzel. Tehetünk bele leveskockát, zellerlevelet, és befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: olajban kicsit megpirítjuk a lisztet, beletesszük a préselt fokhagymát, és levesszük a tűzről. Annyi paprikát teszünk bele, amennyire "piros" levest szeretnénk.
  5. A csontlével felengedjük a rántást, és ha már puha minden a levesben, berántjuk vele.
  6. Elkészítjük gyorsan a galuskát: a felvert tojásban elkeverjük a lisztet, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, és megfőzzük.
  7. Megkóstoljuk a levest, ha jó, akkor beledobjuk a petrezselymet, és befejezzük a főzést.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 120274
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 31.

Ajánló

Bármikor ebédre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már többször készítettem ezt a levest. A netről nyomtattam ki Levesek, egytálételek oldalról. A receptgazda:recept.grocceni. Köszönet érte. Lehet variálni attól függően, mi van otthon v. mi van a hűtőben. A képen kicsit "zsírosnak" látszik, mert direkt mertem rá a tetejéről bővebben, hogy látszódjon,  ez egy "piros" leves.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...