Vegyes zöldségleves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
83g karalábé17 kcal
-
83g zöldborsó68 kcal
-
83g sárgarépa30 kcal
-
25g levescsont0 kcal
-
47 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
417g víz0 kcal
A galuskához
-
9g tojás12 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
500g karalábé100 kcal
-
500g zöldborsó405 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
150g levescsont0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
30g leveskocka100 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2500g víz0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Összesen
1416
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
A leveshez
-
11.5g karalábé2 kcal
-
11.5g zöldborsó9 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
3.5g levescsont0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
57.5g víz0 kcal
A galuskához
-
1.3g tojás2 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
33
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1184.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 611.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 665 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 2596 micro
-
β-karotin 6532 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2297 micro
Összesen
237
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7108.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1047 mg
-
Nátrium 5167 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 3668.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3991 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 456 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 15578 micro
-
β-karotin 39195 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 13782 micro
Összesen
1416
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 359 micro
-
β-karotin 902 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
33
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
0.5 kg zöldborsó
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 csipet cukor
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db zellerlevél
-
2.5 l víz
A galuskához
-
1 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- Egy leveses fazékba öntünk olajat, és először a sárgarépát és a karalábét tesszük bele párolódni, szórunk rá kicsi ételízesítőt.
- Egy kisebb fazékba betesszük a csontot, és fél liter vízben elkezdjük főzni. Teszünk bele egy leveskockát.
- Kis idő múlva mehet bele a zöldborsó is, kicsit még pároljuk őket együtt, majd felönteni kb. 2.5 liter vízzel. Tehetünk bele leveskockát, zellerlevelet, és befűszerezzük. Lassú tűzön főzzük.
- Elkészítjük a rántást: olajban kicsit megpirítjuk a lisztet, beletesszük a préselt fokhagymát, és levesszük a tűzről. Annyi paprikát teszünk bele, amennyire "piros" levest szeretnénk.
- A csontlével felengedjük a rántást, és ha már puha minden a levesben, berántjuk vele.
- Elkészítjük gyorsan a galuskát: a felvert tojásban elkeverjük a lisztet, és apró galuskákat szaggatunk a levesbe, és megfőzzük.
- Megkóstoljuk a levest, ha jó, akkor beledobjuk a petrezselymet, és befejezzük a főzést.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 120349
- Feltöltés dátuma: 2012. május 31.
Ajánló
Bármikor ebédre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Már többször készítettem ezt a levest. A netről nyomtattam ki Levesek, egytálételek oldalról. A receptgazda:recept.grocceni. Köszönet érte. Lehet variálni attól függően, mi van otthon v. mi van a hűtőben. A képen kicsit "zsírosnak" látszik, mert direkt mertem rá a tetejéről bővebben, hogy látszódjon, ez egy "piros" leves.