Cukorfondant
Leírás
A cukorfondant tulajdonképpen túltelített cukoroldat, amely nyújtható, gyúrható állagú. A fondant szó franciául olvasztást jelent, s legkorábbi felhasználása is Franciaországra tehető. Hazánkban csak a XIX. században kezdett elterjedni a készítése, s csupán az utóbbi években kezd természetessé válni otthoni felhasználása. Fő összetevői a cukor és a víz, de emellett lehet benne citromlé, méz, vaj, olaj, készülhet pillecukorral, keményítővel vagy zselatinnal is. Rendkívül univerzálisan felhasználható alapanyag, tehetjük krémekbe, töltelékekbe, de kiválóan alkalmas mignonok, bonbonok, torták bevonására és díszítésére. Készen boltokban kapható, de otthon is elkészíthető.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös, sötét helyen.
100g Cukorfondant
fehérjetartalom
6 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
79 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
130 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
6 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
130 mg
szénhidrát
cukor
79 g
vitaminok