r
Nosalty Logó

Zsúr citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Zsúr citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3322 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    1319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cukor
    499 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    778 micro
Összesen 4644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 6 dkg cukorral verjük habbá. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kissé habosítsuk ki. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. Egy 22 cm-es tortakarikában süssük meg, 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport kevés tejjel keverjük ki. A többi tejet forraljuk fel a cukorral. Öntsük hozzá a citromlevet és a kikevert pudingport, főzzük sűrűre.
  2. Ha kihűlt, keverjük ki. Majd egy kevés felvert hulalát keverjünk alaposan hozzá. A többit pedig lazán dolgozzuk bele.
  3. Ezzel töltsük meg a 3 részre vágott piskótatortát.

Díszítéshez

  1. A felvert hulalával díszítsük tetszés szerint.
  2. Majd a fondantból készült virágokkal díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8615
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsúr citromtorta
Nikóka 172 recept

Ez a torta még nyáron készült közösen a kislányommal a szülinapomra!

Hozzávalók

Tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...