Cici torta főzött csokoládékrémmel töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
63g tojás79 kcal
-
39g porcukor149 kcal
-
11g tej6 kcal
-
29g vaj205 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
57g finomliszt208 kcal
-
0g só0 kcal
főzött csokoládékrém
-
16g tojás20 kcal
-
9g finomliszt31 kcal
-
43g tej24 kcal
-
29g csokoládé156 kcal
-
21g porcukor83 kcal
-
21g vaj154 kcal
tetejére
-
79g cukorfondant272 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
14g vaj102 kcal
összeállítás
Összesen
1494
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
440g tojás554 kcal
-
270g porcukor1045 kcal
-
80g tej45 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
15g sütőpor8 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0g só0 kcal
főzött csokoládékrém
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g csokoládé1092 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g vaj1076 kcal
tetejére
-
550g cukorfondant1903 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
100g vaj717 kcal
összeállítás
Összesen
10462
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
tészta
-
14.5g tojás18 kcal
-
8.9g porcukor34 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
0g só0 kcal
főzött csokoládékrém
-
3.6g tojás5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
6.6g csokoládé36 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
tetejére
-
18.1g cukorfondant63 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
összeállítás
Összesen
344
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 69.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 398 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 495 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.9 g
-
Cukor 139 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 222 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
1494
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.3 g
Zsír
-
Összesen 485.7 g
-
Telített zsírsav 284 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2784 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9291 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 2102 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 3463 mg
-
Nátrium 2887 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1357.4 g
-
Cukor 975 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 498.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3856 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 1554 mg
-
Retinol - A vitamin: 3794 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2579 micro
Összesen
10462
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
344
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tészta
- A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük. Hozzámérjük a tejet, majd az olvasztott vajat. Simára keverjük. A sütőport a liszttel keverjük, és a sóval habbá vert tojásfehérjével váltakozva, óvatosan a tojássárgájás részhez keverjük.
- Sütőpapírral bélelünk egy 36x25 cm-es tepsit, és kettő, 9-10 cm-es fém formát. A masszából öntünk mind a két formába, félig. A maradékot a nagyobb téglalap tepsibe öntjük.
- 190 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk! Kihűtjük.
főzött csokoládékrém
- A tojást a liszttel kikeverjük.
- A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
- Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal.
- A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.
tetejére
- Fondant-ot színezzük. Kinyújtjuk, kevés étkezési keményítővel beszórt deszkán.
összeállítás
- Ha kihűlt a piskóta, levágjuk formára a nyaknál és a csípőnél, majd lapjában kettévágjuk a nagy lapot és a két gömb formát is. Megkenjük a csokikrémmel, ráhelyezzük a felső lapokat, gömb formákat. Összeillesztjük, és a két cicit betesszük a helyére.
- Vékonyan átkenjük a porcukros vajjal. Színezzük tetszőlegesen a fondant-ot, és ráillesszük a dresszt a testre.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2803
- Feltöltés dátuma: 2018. június 27.
Ajánló
A nyak részt kevés kakaóporral színeztem világos barnára. Piros ételfestékkel pedig a dresszt színeztem. Fondant kiszúróval díszítettem. Étkezési keményítőt szórtam a fondant alá, mikor nyújtottam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
Szeretett férjemnek készítettem születésnapjára. A díszítés egyedi, én találtam ki. Nagyon boldog volt, mikor átadtam neki!! :-)))