Narancskrémes brownie torta -Brownie torta 2.
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
34 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
38g narancslé18 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
21 kcal
-
3g krémsajt6 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
15g fekete áfonya9 kcal
A tetejére
-
31g cukorfondant108 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
120g cukrozatlan kakaópor274 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
300g narancslé141 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
171 kcal
-
20g krémsajt50 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
120g fekete áfonya68 kcal
A tetejére
-
250g cukorfondant865 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
5.8g cukrozatlan kakaópor13 kcal
-
7.2g vaj52 kcal
-
14.4g cukor56 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
14.4g narancslé7 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1g krémsajt2 kcal
-
9.6g habtejszín28 kcal
-
5.8g fekete áfonya3 kcal
A tetejére
-
12g cukorfondant41 kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 95.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 98.8 g
Zsír
-
Összesen 330.7 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4200.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 720 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 771.6 g
-
Cukor 545 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 766.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2176 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 972 mg
-
Retinol - A vitamin: 2113 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 505 micro
-
β-crypt 470 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1972 micro
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
120 g cukrozatlan kakaópor
-
150 g vaj
-
300 g cukor
-
6 db tojás
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 teáskanál vaníliaaroma
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 dkg krémsajt
A tetejére
-
25 dkg cukorfondant
Elkészítés
A tésztához
- Egy kerek tortaformában brownie tésztát készítünk így. Teljesen süssük át!
- Hagyjuk kihűlni, kivesszük a formából, egy cérnaszállal kettévágjuk. Ha a torta középen púpos, vágjuk le egyenesre.
- A narancslevet odatesszük melegedni, majd felfőzzük a pudingporral.
- Ha kicsit kihűlt, hozzáreszeljük a narancshéjat, belekeverjük robotgéppel a krémsajtot és a felvert tejszínt.
- A tészta szélét kicsit lefaragjuk, de csak épp annyira, hogy szorosan illeszkedjen a másik, 24 cm-es tortaformába. Beletesszük az alsó sütilapot. Ráöntjük a krémet, szétkenjük, megszórjuk a gyümölccsel. Kevés krémet hagyjunk a torta tetejére is!
- Rátesszük a torta tetejét, megkenjük nagyon vékonyan a maradék krémmel. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Ha megdermedt, kivesszük a tortaformából, és bevonjuk a fehér fondanttal, díszíthetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 852
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 111780
- Feltöltés dátuma: 2010. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Születésnapot ünnepeltünk a családban. Azon alkalmak egyike, amikor sütök. Krémeset. Az ünnepelt elég nehéz eset. Mondhatni igényes és kicsit flancos, nem lehetett csak úgy összedobni valamit. Ilyenkor már hetekkel előtte stresszben vagyok, mert mindig nagy várakozásoknak megfelelve kell megalkotnom a következő tortát. Hozzászoktak, hogy mindig előrukkolok valami újjal, valami meglepővel - persze ezt én szúrtam el. Nem kellett volna mindig szebbet, jobbat csinálni, csak maradni egy szinten. Mostanra azonban izgatottan csillog a szemük, amikor beállítok a soron következő szülinapos tortájával. Az alapötlet az volt, hogy Irene nagyon szereti az étcsokit és a narancsot együtt. Imádja, ha ragad, ha szaftos a süti, így jött a saját jól bevált finoman krémesre süthető brownie receptem. A narancskrém ezek után adta magát, majd az egészet el kellett rejtenem egy olyan csomagolásba, amire, ha ránéznek, egyáltalán nem gondolnák, hogy mi rejlik alatta. Így esett a választás a hófehér egyszerű fondantra, minimális díszítéssel. Senki nem gondolta volna, hogy a torta belseje fekete... Finom volt. Aki szereti narancsos étcsoki ízét, annak biztosan bejön.