r
Nosalty Logó

Formatorta kétféle trüffelkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Formatorta kétféle trüffelkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Összesen 12049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Összesen 395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 1005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    818.8 g
  • Telített zsírsav
    470 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    3812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11134.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    2839 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    563 mg
  • Foszfor
    4279 mg
  • Nátrium
    3137 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1033.3 g
  • Cukor
    888 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5669 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    568 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    2112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2976 micro
Összesen 12049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 395 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. 4 lapot sütünk. Tehát laponként: 3 tojásfehérjét majdnem keményedésig verünk habverővel, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot, és készre dolgozzuk. A 3 evőkanál liszttel elkeverjük az 1 csomag sütőpor negyedét. Alacsonyabb fokozatra vesszük a robotgépet, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásos masszához adjuk a kanál olajat, majd a sütőporos lisztet. A két ek. kakaóport keverőlapát segítségével dolgozzuk óvatosan a tésztába.
  2. Sütőpapíros tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig sütjük. Kb. 8 perc. Ezt még háromszor megismételjük. Fontos, hogy ne egybe süssük, mert így sokkal könnyedebb, levegősebb lesz a tészta.

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

  1. Érdemes előző este a krémeket elkészíteni, mert le kell hűteni, hogy szépen be lehessen tölteni a tortát. Felforrósítjuk a tejszínt 5 dk vajjal, nem forraljuk. Ha épp gyöngyözni kezd, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a fehér csokit, majd 10 percre lefedjük, hogy felolvadjon a csoki teljesen.
  2. Jól átkeverjük, hogy egynemű, sima masszát kapjunk.
  3. Ha teljesen kihűlt, 20 dk puha vajjal robotgéppel simára keverjük.

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

  1. Ugyanígy járunk el, mint a fehér trüffelnél, csak ebbe belekerül a kakaópor és a rumaroma. Lehűtjük.

Bevonat és díszítés hozzávalói:

  1. A torta összeállítása: A betöltés előtt 30 perccel kivesszük a krémeket a hűtőből, hogy egy kicsit kiengedjen, majd mindkettőt közvetlen a betöltés előtt robotgéppel felhabosítjuk, így egy nagyon könnyű állagú krémet kapunk.
  2. Letesszük az első lapot, megkenjük csokikrémmel, rá egy tésztalap, fehér krém következik. Erre tortalap, majd megint csokikrém, tésztalap, és a tetejére fehér krém kerül, majd az oldalát is ezzel vonjuk be. Míg a fondantot készítjük elő, betesszük a hűtőbe, hogy ne olvadjon meg a krém, mert akkor csúszkál rajta a fondant ráhelyezéskor.
  3. Kinyújtjuk a fondantot porcukros deszkán, nyújtófára feltekerjük, és szépen ráhelyezzük a tortára (youtube-on klassz videókat lehet erről látni, anno én is onnan lestem el). Rásimogatjuk nyújtott tenyérrel először a tetejét, majd az oldalán is. Ha mindenhol egyenletesen fedi, derelyevágóval körbevágjuk a szélét. Kb. 2 órát betesszük a hűtőbe.
  4. Persze nem muszáj fondanttal borítani. A Versace logot ostyalapra csináltattam. Az ostyalap szélére és a torta aljára fekete marcipánból szilikon formázó segítségével csináltam a szegélyt úgy, hogy sodortam egy csíkot, előtte ehető aranyporral megszórtam az asztalt, ebbe belehempergettem, és ezt a kukacot nyomkodtam a szilikon formázóba. A torta oldalára a görög mintát a leeső maradék fondantból saját készítésű sablonból vágtam ki, ehető aranyporral festettem meg, és ételragasztóval rögzítettem az oldalára körben.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1120
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Formatorta kétféle trüffelkrémmel
SweetSzenilla 57 recept

Lányom kérdeztem, hogy a 16. születésnapjára milyen tortát szeretne, kedvenc márkáját kérte.  Így lett Versace torta. Imádok tortákon is kreatívkodni, és ezt hoztam össze. Csokikrémet kért. De ezt is megvariáltam. Ez az állag tökéletes a torták töltésére. És mennyei az ízük mindkét trüffelkrémnek. Aki szereti, még egy kis narancshéjjal is megbolondíthatja a krémet.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:

Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:

Bevonat és díszítés hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...