Formatorta kétféle trüffelkrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
55g tojás69 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
6 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
24 kcal
Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g teavaj149 kcal
Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:
-
25g tejcsokoládé134 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
21g teavaj149 kcal
-
2 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
Bevonat és díszítés hozzávalói:
-
42g cukorfondant144 kcal
-
4g marcipán19 kcal
Összesen
1005
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
660g tojás831 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
73 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:
-
300g fehér csokoládé1617 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g teavaj1793 kcal
Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:
-
300g tejcsokoládé1605 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
250g teavaj1793 kcal
-
18 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
Bevonat és díszítés hozzávalói:
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
12049
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók a tésztához:
-
21.6g tojás27 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
9 kcal
Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:
-
9.8g fehér csokoládé53 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
8.2g teavaj59 kcal
Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:
-
9.8g tejcsokoládé53 kcal
-
6.5g habtejszín19 kcal
-
8.2g teavaj59 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.7g rumaroma0 kcal
Bevonat és díszítés hozzávalói:
-
16.4g cukorfondant57 kcal
-
1.6g marcipán8 kcal
Összesen
395
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 68.2 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 357 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
1005
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 180.2 g
Zsír
-
Összesen 818.8 g
-
Telített zsírsav 470 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 240 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 3812 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11134.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 2839 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 563 mg
-
Foszfor 4279 mg
-
Nátrium 3137 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1033.3 g
-
Cukor 888 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 801.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5669 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 568 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 405 micro
-
Kolin: 2112 mg
-
Retinol - A vitamin: 5584 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1030 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2976 micro
Összesen
12049
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
-
12 db tojás
-
12 csapott ek finomliszt
-
8 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
12 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek napraforgó olaj
Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:
-
30 dkg fehér csokoládé
-
200 ml habtejszín
-
25 dkg teavaj
Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:
-
30 dkg tejcsokoládé
-
200 ml habtejszín
-
25 dkg teavaj
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
20 ml rumaroma
Bevonat és díszítés hozzávalói:
-
50 dkg cukorfondant
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához:
- 4 lapot sütünk. Tehát laponként: 3 tojásfehérjét majdnem keményedésig verünk habverővel, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a 3 ek. kristálycukrot, és készre dolgozzuk. A 3 evőkanál liszttel elkeverjük az 1 csomag sütőpor negyedét. Alacsonyabb fokozatra vesszük a robotgépet, hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásos masszához adjuk a kanál olajat, majd a sütőporos lisztet. A két ek. kakaóport keverőlapát segítségével dolgozzuk óvatosan a tésztába.
- Sütőpapíros tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 170 C-on tűpróbáig sütjük. Kb. 8 perc. Ezt még háromszor megismételjük. Fontos, hogy ne egybe süssük, mert így sokkal könnyedebb, levegősebb lesz a tészta.
Hozzávalók a fehér trüffelkrémhez:
- Érdemes előző este a krémeket elkészíteni, mert le kell hűteni, hogy szépen be lehessen tölteni a tortát. Felforrósítjuk a tejszínt 5 dk vajjal, nem forraljuk. Ha épp gyöngyözni kezd, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a fehér csokit, majd 10 percre lefedjük, hogy felolvadjon a csoki teljesen.
- Jól átkeverjük, hogy egynemű, sima masszát kapjunk.
- Ha teljesen kihűlt, 20 dk puha vajjal robotgéppel simára keverjük.
Hozzávalók a barna trüffelkrémhez:
- Ugyanígy járunk el, mint a fehér trüffelnél, csak ebbe belekerül a kakaópor és a rumaroma. Lehűtjük.
Bevonat és díszítés hozzávalói:
- A torta összeállítása: A betöltés előtt 30 perccel kivesszük a krémeket a hűtőből, hogy egy kicsit kiengedjen, majd mindkettőt közvetlen a betöltés előtt robotgéppel felhabosítjuk, így egy nagyon könnyű állagú krémet kapunk.
- Letesszük az első lapot, megkenjük csokikrémmel, rá egy tésztalap, fehér krém következik. Erre tortalap, majd megint csokikrém, tésztalap, és a tetejére fehér krém kerül, majd az oldalát is ezzel vonjuk be. Míg a fondantot készítjük elő, betesszük a hűtőbe, hogy ne olvadjon meg a krém, mert akkor csúszkál rajta a fondant ráhelyezéskor.
- Kinyújtjuk a fondantot porcukros deszkán, nyújtófára feltekerjük, és szépen ráhelyezzük a tortára (youtube-on klassz videókat lehet erről látni, anno én is onnan lestem el). Rásimogatjuk nyújtott tenyérrel először a tetejét, majd az oldalán is. Ha mindenhol egyenletesen fedi, derelyevágóval körbevágjuk a szélét. Kb. 2 órát betesszük a hűtőbe.
- Persze nem muszáj fondanttal borítani. A Versace logot ostyalapra csináltattam. Az ostyalap szélére és a torta aljára fekete marcipánból szilikon formázó segítségével csináltam a szegélyt úgy, hogy sodortam egy csíkot, előtte ehető aranyporral megszórtam az asztalt, ebbe belehempergettem, és ezt a kukacot nyomkodtam a szilikon formázóba. A torta oldalára a görög mintát a leeső maradék fondantból saját készítésű sablonból vágtam ki, ehető aranyporral festettem meg, és ételragasztóval rögzítettem az oldalára körben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 32 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1120
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Lányom kérdeztem, hogy a 16. születésnapjára milyen tortát szeretne, kedvenc márkáját kérte. Így lett Versace torta. Imádok tortákon is kreatívkodni, és ezt hoztam össze. Csokikrémet kért. De ezt is megvariáltam. Ez az állag tökéletes a torták töltésére. És mennyei az ízük mindkét trüffelkrémnek. Aki szereti, még egy kis narancshéjjal is megbolondíthatja a krémet.