r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos torta grízkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos torta grízkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 1561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 9372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1561 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    185 g

Zsír

  • Összesen
    323.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12944 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    5951 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1366 mg
  • Foszfor
    3369 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cukor
    1198 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    1052.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5861 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 9372 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. Előkészítés: Előkészítünk 4 db 26 cm-es sütőpapírformát (rajzolunk 4 db 26 cm-es kört 2 cm-es kerettel, és kivágjuk őket). Tortaformákat is használhatunk. Bemelegítjük a sütőt.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval és pár csepp citromlével felverjük, a cukrot több részletben hozzáadjuk, majd kemény habbá verjük. A darált mákot óvatosan (lyukas fakanállal) belekeverjük.
  3. A habot 4 lapban a sütőpapírokra, vagy a tortaformákra eloszlatjuk, elkenjük úgy, hogy kb. fél cm vastag legyen. Két lapot sütünk egyszerre, körülbelül 20 percig. Amikor halványbarna a teteje, akkor kész. A lapokat hagyjuk kihűlni.
  4. A grízes krémhez a tejet felforraljuk, majd belekeverjük a darát. Hagyjuk kihűlni.
  5. A meggyes krémhez a meggy vagy meggybefőtt levét felfogjuk, majd kimérünk 3 dl-t (ha kevesebb, vízzel pótoljuk).
  6. Összekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és az étkezési keményítőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a meggylét. Közepes lángon felmelegítjük, besűrítjük. A végén belekeverjük a meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  7. A grízes krémhez a vajat a cukorral, a vanília kikapart belsejével, vagy vanília kivonattal, a citromhéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt.
  8. Összeállítás: A lapokat az alábbi sorrendben megtöltjük: mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos lap - fél adag grízes krém - mákos lap - fél adag meggyes krém - mákos lap. Ha nem kerül rá fondant, készen is vagyunk. Lehűtjük, tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
  9. A fondant borítás előtt a tetejét és az oldalát bevonjuk a grízes krém másik felével, és lehűtjük.
  10. A fondantot átgyúrjuk, kinyújtjuk és beborítjuk vele a tortát. A kiegészítőkkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 11873
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 02.

Ajánló

Mák minden mennyiségben :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fortélyok: Fondantos bevonat nélkül elég fél adag grízes krém, a tetejére és az oldalára nem szükséges. Ha fondantos, a fondantot előre készítsük el. A mákos lapoknál vigyázzunk, hogy a széleik ne sérüljenek meg. A grízes krémet hagyjuk rendesen kihűlni, mert megolvaszthatja a vajat.

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A grízes krémhez

A meggyes krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...