Máktorta vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
19g mák98 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
4g kókuszolaj33 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
43 kcal
-
220 kcal
-
11g cukor44 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
19g víz0 kcal
Burkolás
-
56g cukorfondant195 kcal
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
150g mák788 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g kókuszolaj268 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
700g növényi habtejszín1757 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g víz0 kcal
Burkolás
-
450g cukorfondant1557 kcal
Összesen
6531
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
Piskóta
-
14.4g tojás18 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
2.6g finomliszt10 kcal
-
6.5g mák34 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
1.3g kókuszolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
30.5g növényi habtejszín76 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
6.5g víz0 kcal
Burkolás
-
19.6g cukorfondant68 kcal
Összesen
284
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 36.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1227.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 239 micro
Összesen
816
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 292 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1528 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9818.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 3282 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 581 mg
-
Foszfor 3304 mg
-
Nátrium 2441 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 859.6 g
-
Cukor 659 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 430.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 325 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1202 mg
-
Retinol - A vitamin: 613 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1912 micro
Összesen
6531
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 427.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
18 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
-
15 dkg mák
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag sütőpor
-
30 g kókuszolaj
-
1 csipet só
Krém
Burkolás
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat, és a megolvasztott, de kihűtött kókuszzsírt. Tovább habosítjuk.
- Ezután hozzákeverjük a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet több adagban. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- Ha megsült rácsra téve kihűtjük.
Krém
- 5 dl hulalát beleöntünk egy vízzel kiöblített lábosba, és felmelegítjük. Közben a pudingport elkeverjük a 1,5 dl vízzel és a cukorral. A már meleg tejszínhez öntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük.
- A tojássárgákat a tűzről lehúzott pudingba keverjük azonnal, és időnként megkeverve kihűtjük.
- 2 dl hulalát habbá verünk. Robotgéppel krémesítjük a pudingot, és belekeverjük a habbá vert tejszínhabot.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is vékonyan körbekenjük.
- A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk, és rásimítjuk körbe a tortára. A fölösleget levágjuk róla.
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Tetszőleges kockákra vágjuk, és így tálaljuk ezt a finom süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 4814
- Feltöltés dátuma: 2014. február 09.
Ajánló
Én azért készítettem hulalával, mert a tejérzékeny családtagok azt ehetik. De tejjel is el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. A Csokoládés gesztenyetortát itt találjátok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a tortát is Dorina unokahúgom 18. születésnapjára készítettem a Csokoládés gesztenyetorta mellé, hogy a tejérzékeny családtagok is sütizhessenek. Én szögletesre készítettem, hogy kockára lehessen sütinek szeletelni, de tortaformában is el lehet készíteni. Ez is nagyon finom sütemény, mindenkinek ízlett nagyon. Az én általam használt hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámítva- 100 grammban 343 kalória van.