r
Nosalty Logó

Máktorta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Máktorta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Burkolás

Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Burkolás

Összesen 6531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Burkolás

Összesen 284 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 816 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    292 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1528 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9818.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    3282 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3304 mg
  • Nátrium
    2441 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.6 g
  • Cukor
    659 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    613 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1912 micro
Összesen 6531 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Burkolás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A cukorral a sárgákat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat, és a megolvasztott, de kihűtött kókuszzsírt. Tovább habosítjuk.
  2. Ezután hozzákeverjük a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet több adagban. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. Ha megsült rácsra téve kihűtjük.

Krém

  1. 5 dl hulalát beleöntünk egy vízzel kiöblített lábosba, és felmelegítjük. Közben a pudingport elkeverjük a 1,5 dl vízzel és a cukorral. A már meleg tejszínhez öntjük, és állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. A tojássárgákat a tűzről lehúzott pudingba keverjük azonnal, és időnként megkeverve kihűtjük.
  3. 2 dl hulalát habbá verünk. Robotgéppel krémesítjük a pudingot, és belekeverjük a habbá vert tejszínhabot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is vékonyan körbekenjük.
  5. A fondantot sütőpapíron kinyújtjuk, és rásimítjuk körbe a tortára. A fölösleget levágjuk róla.
  6. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  7. Tetszőleges kockákra vágjuk, és így tálaljuk ezt a finom süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 4761
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Ajánló

Én azért készítettem hulalával, mert a tejérzékeny családtagok azt ehetik. De tejjel is el lehet készíteni, úgy is nagyon finom. A Csokoládés gesztenyetortát itt találjátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máktorta vaníliakrémmel
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát is Dorina unokahúgom 18. születésnapjára készítettem a Csokoládés gesztenyetorta mellé, hogy a tejérzékeny családtagok is sütizhessenek. Én szögletesre készítettem, hogy kockára lehessen sütinek szeletelni, de tortaformában is el lehet készíteni. Ez is nagyon finom sütemény, mindenkinek ízlett nagyon. Az én általam használt hozzávalókkal -az elpárolgást is beleszámítva- 100 grammban 343 kalória van.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Burkolás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...