r
Nosalty Logó

Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    330.4 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    621 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2646 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2599 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 5932 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a tejszínt egy lábasban a cukorral, kevergetve 2-3 percig forraljuk. A vajat (margarint) beledobjuk, ha elolvadt benne, a kakaót is beleszitáljuk. Jól elkeverjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk, majd hűtőszekrénybe tesszük pár órára vagy akár egész éjszakára. Ezután elektromos habverővel jó habosra keverjük.
  2. A tésztához a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is kanalanként beledolgozzuk. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belecsurgatjuk a még éppen híg, de semmi esetre sem meleg - mert akkor a hab összeesik - csokis vajat. A lisztet a sóval és a fahéjjal összefogatjuk, az előzőekre szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk.
  3. Egy nagy tepsibe a masszát egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal kb. 18 percig sütjük, de vigyázzunk nehogy kiszáradjon.
  4. Amikor a tészta kihűlt, a széleit levágva 6 egyenletes lapra vágjuk. Hármat-hármat a felhabosított csokoládékrémmel megtöltjük. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
  5. Tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük őket, majd a felolvasztott fondánttal áthúzzuk őket. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 696
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 165850
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti
Csillárka 7 recept

Nagy Príma Konyha rajongó vagyok. Ezt a receptet is ott találtam. Karácsonyra készítettem el először, és most Húsvétra is megleptem a családot vele! Nagyon szeretik! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...