r
Nosalty Logó

Görögdinnye torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Görögdinnye torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 535 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    308.4 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4402.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1815 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    1646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1517 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2742 micro
Összesen 6429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szétválasztott tojásokból a sárgáját a cukor felével alaposan kikeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a só, a víz és a citromlé hozzáadásával.
  3. A továbbiakban kézzel dolgozunk, és a habbá keverjük lazítva, felváltva a cukros tojássárgáját, az összeszitált liszt+keményítő+sütőpor keverékét, valamint a citromhéjat.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és a piskótamasszát beleöntjük. A szélét felhúzzuk a karimára körben, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 10 perc múlva 160 C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, és kb 40-45 percig sütjük. (Ez sütőfüggő, tűpróbával ellenőrizendő.)
  5. A kihűlt tortát 1 napig pihentetjük, hogy szépen lehessen 2-3-ba vágni.
  6. Krém elkészítése: A zselatin és vaj kivételével az alkotó részeket egy kézi habverővel elegyítjük, és vízgőz felett besűrítjük. Mikor elzártuk a víz alatt a gázt, továbbkeverjük az áztatott zselatinnal. Kihűtjük a krémet, ami a hűtőben fog teljesen megszilárdulni. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a habosított vajhoz, és visszatesszük a hűtőbe.
  7. Összeállítjuk a tortát. A piskótát 3 részre vágjuk, és egy olyan vágott felületű piskótát hagyunk felsőlapnak, ahol jól látszanak a csokimagok. Megtöltjük belül és az oldalán egyaránt a krémmel. Egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe.
  8. Másnap egy vizezett, széles pengéjű késsel elsimítjuk a krémet, hogy a bevonat sima legyen. Először a fehér fondant-t nyújtjuk ki, és a torta magassága + 1 cm csíkkal kerítjük körbe. Ez lesz a dinnye fehér része. A zöld cirmos fondantból a torta magasságának megfelelő csíkkal vonjuk körbe a tortát. Végül a nyomaték kedvéért, 2 ek krémet kenünk a torta tetejére, és nyomunk rá még csokimagokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6322
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 10.

Ajánló

A tortát el lehet készíteni pirosbelű dinnyének is (én egy ilyen képet láttam), de ahhoz, a piskótába ételfestéket kell keverni. Én a természetes adalékokat szívesebben használom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányomnak készítettem születésnapjára. Tavaly kapta az oroszlánt augusztusi lévén, így az idén támadt az az ötletem, hogy a nyarat éltessük egy sárgabelű görögdinnyével. A tortához valami üde, aromás ízt képzeltem, ezért találtam ki a sárgadinnyekrémet. A tortának sokkal nagyobb sikere volt, mint az időjárásnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...