r
Nosalty Logó

Gluténmentes puncstorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Gluténmentes puncstorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

1187
Kalória
14.1g
Fehérje
258.1g
Szénhidrátok
7.7g
Zsír
20.1g
Víz
55.8g
Koleszterin
7.3g
Rost
143.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6097.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    3447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1032.5 g
  • Cukor
    574 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 4746 kcal
  • 5% Fehérje
  • 86% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 7% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze egy tálban a tészta hozzávalóit, és süssük készre két részletben, 170 fokon, 15-20 perc alatt, egy 18 cm-es tortaformában. Ha jól dolgoztunk, a masszánk elég ragacsos lesz, és sütés közben jól felpúposodik.
  2. Az egyik kész sütinek vágjuk le a tetejét, csak az alját hagyjuk meg egyben, egy vékony szeletet, ami a torta alapja lesz. A többi tésztát tépkedjük és morzsoljuk össze. Nyugodtan hagyhatunk nagyobb darabokat is benne, ezek jól mutatnak majd a végén, a szeletelésnél.
  3. Turmixoljunk össze fél liter meggybefőttet (a meggy is és a leve is kell) és rumaromával, valamint a mazsolával együtt adjuk a tésztához. Óvatosan adagoljuk, lehet, hogy neked kicsit kevesebb is elég lesz, nem kell totálisan eláztatni vele a tésztát, csak egy darabos masszát kell, hogy kapjunk.

A töltelékhez

  1. Tegyük az alaplapot a kapcsos tortaformába, és öntsük rá a tölteléket, majd egy estét, de minimum fél napot hagyjuk hűtőben dermedni.

A díszítéshez

  1. Ha tortaformára szilárdult a masszánk, vegyük ki a formából, és vonjuk be fondanttal (kövessük a dobozon lévő utasítást). Mi előtte meg is színeztük, hogy rózsaszín legyen. A végén pedig még dekorgyöngyökkel és koktélcseresznyével turbóztuk a megjelenését.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 18

A puncstorta igazi ünnepi sütemény is lehet, ha az ember rááldozza az időt, és ki is díszíti szépen. Ez a verzió gluténmentes, és belül igazán gyümölcsös… na meg csodaszép!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Karácsonyi dobostorta

A dobostorta nemzeti kincs, torta megalkotója Dobos C. József, híres pesti cukrászmester volt 1885-ben. A roppanós karamelltetejű torta is nagy népszerűségnek örvend és nem lehet neki ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!