r
Nosalty Logó

Spongyabob torta Anessz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spongyabob torta Anessz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémhez

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémhez

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 7750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krémhez

Tésztához

Bevonáshoz

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    293.4 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4176.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1132.6 g
  • Cukor
    957 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    1207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2633 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 7750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Bevonáshoz

  • 80 dkg cukorfondant (Kb az össz bevonó mennyisége ennyi, nem mértem meg! Kell: sárga, barna, fehér, kék, fekete, piros)

Elkészítés

Krémhez

  1. Megsütjük a téglalap alakú piskótát, amit 3 részre vágunk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Téglalap alakú formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  5. Elkészítjük a krémet, ehhez 2 tasak vaníliás pudingot 6 dl tejjel megfőzünk, és teljesen hagyjuk kihűlni.
  6. 30 dkg teavajat 20 dkg cukorral és 2 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  7. Betöltjük vele a piskótánkat, a maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  8. Színes dekorációs masszával bevonjuk, és díszítjük a tortánkat. Kezeit, lábait szintén ebből a masszából alakítjuk, és illesztjük a formánkhoz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10644
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy 7 éves kisfiú kívánságára készült a torta :)

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...