Ezt főzheted – 29 felemelő fogás februárra, a ti csodás receptjeitekből

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most a februári, télzáró fogások következnek Valentin-nappal, farsanggal, fánkokkal, disznóvágással, sok zöldséges étellel és desszerttel egyaránt! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

  1. 1.

    Tekert berliner fánk

    Zsuzsamama56 csinos tekert fánkja eteti magát...bárcsak megelevenedne a kép!

  2. 2.

    Sertésszűz currys tejszínmártással

    Glaser sertésszüze nem magyaros, hanem keleties svungot kapott, és milyen jól tette!

  3. 3.

    Padlizsánkrémes csirkefasírt

    Évi néni nem mással, mint a nagy kedvenc lila padlizsánnal készített jó néhány csirkefasírtot!

  4. 4.

    Spórolós magyaros leves egyszerűen

    Iluska receptjével tuti jóllaktok, és sokat költenetek sem kell rá. Magyaros levesek, ide!

  5. 5.

    Sült radicchio

    Gréti sosem a könnyebbik végét fogja meg a dolgoknak...ezúttal egy csodás salátafélével dolgozott, olasz ihletettségből.

  6. 6.

    Fűszeres tökmagos tök

    Lizinka_ tökje nem mással, mint tökmagszórattal maxolja ki a tél esszenciáját. Micsoda színek!

  7. 7.

    Kávés-mascarponés süti

    Dacota csini tiramisusütije kávéval csábítja felnőtt habzsolóit. Ki kér egy kockát?

  8. 8.

    Fehér kenyér TangZhong eljárással

    Katharosz pomás, ropogós, aranybarnára sült házi kenyere csak némi vajat kíván maga mellé. Harapnánk!

  9. 9.

    Bécsi almás rétes

    Petra tekercselt bécsi almása nem szűkölködik a porcukorszórattal, de a töltelékkel sem.

  10. 10.

    Sült kelbimbósaláta mandarinnal

    Pogácsa kelbimbót házasított mandarinnal, egy dögös salátában. Mindenképp kóstoljátok meg!

  11. 11.

    Brokkolipesztós pirítós laskagombachipsszel

    Gombagasztro elegáns pirítósára brokkoliból készült pesztó került, és házi gombacsipsz.

  12. 12.

    Kelt hájas kifli Fahéj konyhájából

    Fahéj hájas kiflije a tél egyik kedvelt desszertje, most készítsétek el, amíg hideg van!

  13. 13.

    Mogyoróvajas csészék

    Flóra aprócska és tündéri csészéi mogyoróvajjal csábítanak mindenkit, kár (és nehéz is) ellenállni.

  14. 14.

    Szívecskék Valentin napra

    Harmathy Ildikó Bálint-napra sütögette ezeket a kedves szíveket, lepjétek meg vele szerelmeteket!

  15. 15.

    Fahéjas churros

    Tomatotree spanyol tolófánkja fahéjjal szórva érkezik, de a forró csokiszószt is elviseli!

  16. 16.

    La ribollita, a toszkán babos-keles egytál

    Lakos Benedek olasz egytálétele olcsó és nagyon laktató alapanyagokkal operál, hús nélkül.

  17. 17.

    Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával

    Bodon Judit a fodros kelre esküszik, csak úgy, mint Amerika nagy része, ahol superfoodként imádják ezt a zöldséget.

  18. 18.

    Chilis csokoládétorta

    Judit69 mutatós csokitortája csilivel érkezik a tányérodra, hogy meglovagolja az ízlelőbimbóidat.

  19. 19.

    Gyors hagymás bab

    Réthly Dávid olcsó, laktató, fehérjedús hagymás babja a fizikai munkát végzők és az irodisták kedvencévé válhat.

  20. 20.

    Herőce, forgácsfánk, de ahogy sokan ismerik, a csörögefánk

    Ana's Kitchen farsangi herőcéje nem maradhat el idén sem, süssük dupla adagot!

  21. 21.

    Frankfurti zöld szósz

    Napsütötte Vidékünkön könnyed zöld mártása tojással, főtt krumplival vár, ha egy pazar, nem túl nehéz ebédre vágynál.

  22. 22.

    Hogyan süssünk disznótorost

    Simon Gábor most megmutatja, hogyan lesz tökély a disznótoros kolbásza és hurkája. Nyamm!

  23. 23.

    Valentin-napi pavlova torta

    Szikszai Anna káprázatos habcsóktortája azoknak, akik süteménnyel lepnék meg a kedvest február 14-én. Vagy bármikor máskor.

  24. 24.

    Kínai csirkesült wokban

    Kornél csirkéje nem akármilyen ízeket kapott: a kínai konyha ihlette, így mi egészen biztosan kipróbáljuk.

  25. 25.

    Téli sült zöldségek A kis gasztronautától

    A kis gasztronauta téli zöldségeket sütött, melyek magukban, de húsok mellett is megállják a helyüket.

  26. 26.

    Csicsóka chips

    Emőke házi csipsze ezúttal nem sima krumpliból, hanem szezonális csicsókából sült!

  27. 27.

    Mangalicaszűz karfiolpürével, kelbimbóval és erdei gombával

    A tetovált lány finedining-fogása szemet gyönyörködtető mangalicát prezentál, télies köntösben.

  28. 28.

    Képviselőfánk Viktória konyhájábó

    Vetési Viktória gyönyörűséges égetett tésztás képviselőfánkjait lehetetlen abbahagyni.

  29. 29.

    Csicseriborsó-pörkölt Takács Krisztitől

    Takács Kriszti húsmentesen is laktató receptet alkotott csicseriborsóból, nagyon szaftosan, nagyon tunkolósan.

Még több recept a hidegre, itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...