r
Nosalty Logó

Tekert berliner fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tekert berliner fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3197.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 3069 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha robotgéppel dolgozunk, az összes anyagot, ami a tésztához kell egybeöntjük. Kivéve a kevés tejes cukrot, azt az élesztővel felfuttatjuk, és úgy tesszük a dagasztótálba. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, hogy szép homogén és sima felületű legyen.
  2. Fóliával letakarva kelesszük a duplájára kb. 40 perc alatt. Azután kimérjük 6,5 dkg-os gombócokra. Enyhén olajozott felületen lapítsuk el a gombócokat, és szorosan tekerjük fel úgy, hogy a hajtást mindig lenyomjuk. Kicsit hengergessük meg kb. 10 cm-esre és tegyük félre, amíg többit is megformáljuk.
  3. Így az elsőknek van idejük pihenni pár percet és könnyebb lesz tovább alakítani. Érdemes megolajozni a deszkát, úgy könnyebb slejfolni, gömbölyíteni. Az elsőt sodorjuk 40-50 cm hosszúságúra, majd a következő kettőt is. A formázáshoz hajtsuk át az egyik szárat úgy, hogy az alsó fele egy hurok legyen. Az egyik szárat kezdjük el a hurok köré tekerni, amíg tart.
  4. Ugyanígy vezessük az ellentétes oldalon is, és a két tészta szembetalálkozásánál összenyomjuk szorosan és átfordítva megigazítjuk. Ha megvan mind a 12 db, helyezzük egymástól távol őket, hogy legyen helyük megkelni 40 percig.
  5. Öntsünk 7 dl olajat egy sütőedénybe és hevítsük fel 150 fokra. Ha van konyhai hőmérőnk, akkor a 150-160 fok az ideális a fánkhoz. Óvatosan úgy tegyük őket az olajba, hogy a tetejük legyen alul. Lefedjük. 2 perc sütés után levesszük a fedőt, forgassuk át és a másik oldalukat is süssük 1-2 perc alatt aranybarnára.
  6. A lényeg, hogy lassan süssük, nehogy nyers maradjon. Végül cukrot és fahéjat összekeverünk és egyesével megforgatjuk benne a fánkokat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3564
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 17.

Ajánló

Minden alapanyagnak frissnek és szoba-hőmérsékletűnek kell lennie. Ez különösen fontos, ha a tejet, tojást és a vajat nézzük. Ha foszlós, szálas, levegős kelt tésztát szeretnénk készíteni, akkor a levegő hőmérsékletére is nagyon figyeljünk oda.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tekert berliner fánk
Zsuzsamama56 321 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...