Tekert berliner fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g rum23 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
119g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
614
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g rum116 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
595g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
3069
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
15.4g tej9 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.1g rum7 kcal
-
3.7g vaj26 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
36.5g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
189
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 149 micro
Összesen
614
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.9 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 780 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3197.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 457 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 1534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.3 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 639 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 376 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 746 micro
Összesen
3069
kcal
- 9% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
4 dkg cukor
-
2.5 dl tej
-
20 g élesztő
-
1 db narancshéj
-
3 db tojássárgája
-
0.5 tk só
-
0.5 dl rum
-
6 dkg vaj
-
7 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Ha robotgéppel dolgozunk, az összes anyagot, ami a tésztához kell egybeöntjük. Kivéve a kevés tejes cukrot, azt az élesztővel felfuttatjuk, és úgy tesszük a dagasztótálba. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, hogy szép homogén és sima felületű legyen.
- Fóliával letakarva kelesszük a duplájára kb. 40 perc alatt. Azután kimérjük 6,5 dkg-os gombócokra. Enyhén olajozott felületen lapítsuk el a gombócokat, és szorosan tekerjük fel úgy, hogy a hajtást mindig lenyomjuk. Kicsit hengergessük meg kb. 10 cm-esre és tegyük félre, amíg többit is megformáljuk.
- Így az elsőknek van idejük pihenni pár percet és könnyebb lesz tovább alakítani. Érdemes megolajozni a deszkát, úgy könnyebb slejfolni, gömbölyíteni. Az elsőt sodorjuk 40-50 cm hosszúságúra, majd a következő kettőt is. A formázáshoz hajtsuk át az egyik szárat úgy, hogy az alsó fele egy hurok legyen. Az egyik szárat kezdjük el a hurok köré tekerni, amíg tart.
- Ugyanígy vezessük az ellentétes oldalon is, és a két tészta szembetalálkozásánál összenyomjuk szorosan és átfordítva megigazítjuk. Ha megvan mind a 12 db, helyezzük egymástól távol őket, hogy legyen helyük megkelni 40 percig.
- Öntsünk 7 dl olajat egy sütőedénybe és hevítsük fel 150 fokra. Ha van konyhai hőmérőnk, akkor a 150-160 fok az ideális a fánkhoz. Óvatosan úgy tegyük őket az olajba, hogy a tetejük legyen alul. Lefedjük. 2 perc sütés után levesszük a fedőt, forgassuk át és a másik oldalukat is süssük 1-2 perc alatt aranybarnára.
- A lényeg, hogy lassan süssük, nehogy nyers maradjon. Végül cukrot és fahéjat összekeverünk és egyesével megforgatjuk benne a fánkokat.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3567
- Feltöltés dátuma: 2022. január 17.
Ajánló
Minden alapanyagnak frissnek és szoba-hőmérsékletűnek kell lennie. Ez különösen fontos, ha a tejet, tojást és a vajat nézzük. Ha foszlós, szálas, levegős kelt tésztát szeretnénk készíteni, akkor a levegő hőmérsékletére is nagyon figyeljünk oda.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
322 recept