r
Nosalty Logó

Valentin-napi pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Valentin-napi pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 669 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 2675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az alaphoz

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 669 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 2675 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A hozzávalókat tegyük egy tálba, és egy robotgép segítségével verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a robotgép keverőjén megáll a hab, és ha megdöntjük az edényt, akkor sem mozdul.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, a sütőpapír szélére tegyünk fém pogácsaszaggatót, vagy ha van, akkor nehezéket, mert ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor beleérhet a lap a krémbe.
  3. Egy spatula segítségével halmozzuk rá a krémet. Két lehetőségünk van: vagy két ugyanakkora kör alakú alapot csináljunk vagy pedig egy nagyot. Az utóbbi esetben azonban vigyázzunk, hogy ne legyen túl vastag, mert félő, hogy a közepe nem sül jól át. Az alapunk legyen olyan 2 ujj magas, kb 20 cm széles, a felülete pedig nagyjából egyenletes.
  4. Mehet a 120 fokra előmelegített sütőbe 75 percre. Ha elkészült, akkor vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére

  1. Míg az alapunk hűl, daraboljuk fel az epret, és magozzuk ki a gránátalmát, a tejszínt pedig verjük kemény habbá.
  2. Ha teljesen kihűlt az alap, akkor jöhet rá a tejszínhab, jó vastagon. A tetejét pedig szórjuk meg a gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 35690
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

A desszert már tavaly ősz óta megvan, valamiért már akkor tudtam, hogy ezt a habkönnyű csodát, a pavlova tortát, erre az alkalomra szeretném elkészíteni. Egyszerű, olcsó és a habcsók receptem remek alap hozzá. Szerencsére a gyümölcsöket sem horror áron szereztem be, az Aldiban sikerült gránátalmát, áfonyát és epret is kapni jó áron, jó minőségben. A teszt sütés így már meg is volt, egy kedves barátnőmet leptem meg vele a születésnapja alkalmából, igen sikeresen.

Hozzávalók

Az alaphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...