r
Nosalty Logó

Képviselőfánk Viktória konyhájábó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vetési Viktória
Képviselőfánk Viktória konyhájábó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 2563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 641 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    917 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 2563 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kisebb lábasba beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a sertészsírt is.
  2. Ha a sertészsír teljesen feloldódott, hozzáadjuk a finomlisztet folyamatos kevergetés mellett. Addig kevergetjük, amíg "nokedliszerű" tésztát kapunk, és az elválik a fazék falától.
  3. Ezután levesszük a tűzről, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, elkeverjük, és habzsákba töltjük, diónagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a halmok közt elegendő távolság legyen. ~180°C-os sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (~20 perc. Sütőt ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta.)
  4. Ha kihűlt a tészta, kb. a háromnegyedénél vágjuk ketté. A tészta belsejének üregesnek kell lennie, amelybe habzsák segítségével beletöltjük a vaníliás krémet, arra pedig a tejszínes krémet. A legvégén a tetejére tesszük a "kalapját". :)

Vaníliás krém

  1. Egy kisebb lábasba beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a zselatinfixet.

Tejszínes krém

  1. A habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Miután kemény habot kaptunk, hozzáadjuk a zselatinfixet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 35
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 16662
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vetési Viktória 1 recept

"A képviselőfánk szakszerű megnevezése az égetett tészta, ezt a nevet onnan kapta, hogy a vízzel és zsiradékkal erős tűzön összefőzött lisztes massza egy kis idő múlva sistergő, illetve pattogó hangot kezd el hallatni, olyan mintha égne és pirulna. A tészta maga egyébként francia eredetű, hozzánk viszont német-osztrák közvetítéssel került, és a német Brandteig szó magyar tükörfordítása. A képviselő elnevezés visszavezethető ugyanakkor a mikszáthi Tisztelt Ház idejéig. Ekkor ugyanis a képviselő urak az interpelláció előtt-alatt-után kiszöktek a kávézóba és gyorsan elfogyasztottak párat ebből a finomságból." Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/kepviselofank-.html

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás krém

Tejszínes krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...