Képviselőfánk Viktória konyhájábó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vetési Viktória
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
38g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
19g sertészsír169 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
41g tojás52 kcal
Vaníliás krém
-
75g tej42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
43 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
10 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Tejszínes krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g zselatinfix0 kcal
Összesen
641
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
75g sertészsír677 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
165g tojás208 kcal
Vaníliás krém
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Tejszínes krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Összesen
2563
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tészta
-
13g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
6.5g sertészsír59 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
Vaníliás krém
-
26.1g tej15 kcal
-
3.5g cukor13 kcal
-
3.9g vaníliás pudingpor15 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g zselatinfix0 kcal
Tejszínes krém
-
21.7g habtejszín63 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.1g zselatinfix0 kcal
Összesen
222
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 108.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
641
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 173.1 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1783.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.2 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 435.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 517 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
2563
kcal
- 5% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
1.5 dl víz
-
1 csipet só
-
0.5 tk cukor
-
75 g sertészsír
-
75 g finomliszt
-
3 db tojás
Vaníliás krém
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 ek finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál zselatinfix
Tejszínes krém
-
2.5 dl habtejszín
-
0.5 ek cukor
-
0.5 teáskanál zselatinfix
Elkészítés
Tészta
- Egy kisebb lábasba beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd amikor felforrt, hozzáadjuk a sertészsírt is.
- Ha a sertészsír teljesen feloldódott, hozzáadjuk a finomlisztet folyamatos kevergetés mellett. Addig kevergetjük, amíg "nokedliszerű" tésztát kapunk, és az elválik a fazék falától.
- Ezután levesszük a tűzről, majd amikor kihűlt, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, elkeverjük, és habzsákba töltjük, diónagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a halmok közt elegendő távolság legyen. ~180°C-os sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (~20 perc. Sütőt ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta.)
- Ha kihűlt a tészta, kb. a háromnegyedénél vágjuk ketté. A tészta belsejének üregesnek kell lennie, amelybe habzsák segítségével beletöltjük a vaníliás krémet, arra pedig a tejszínes krémet. A legvégén a tetejére tesszük a "kalapját". :)
Vaníliás krém
- Egy kisebb lábasba beleöntjük a tejet, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, és főzzük, amíg besűrűsödik. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a zselatinfixet.
Tejszínes krém
- A habtejszínt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Miután kemény habot kaptunk, hozzáadjuk a zselatinfixet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 16225
- Feltöltés dátuma: 2020. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Vetési Viktória
1 recept
"A képviselőfánk szakszerű megnevezése az égetett tészta, ezt a nevet onnan kapta, hogy a vízzel és zsiradékkal erős tűzön összefőzött lisztes massza egy kis idő múlva sistergő, illetve pattogó hangot kezd el hallatni, olyan mintha égne és pirulna. A tészta maga egyébként francia eredetű, hozzánk viszont német-osztrák közvetítéssel került, és a német Brandteig szó magyar tükörfordítása. A képviselő elnevezés visszavezethető ugyanakkor a mikszáthi Tisztelt Ház idejéig. Ekkor ugyanis a képviselő urak az interpelláció előtt-alatt-után kiszöktek a kávézóba és gyorsan elfogyasztottak párat ebből a finomságból." Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/kepviselofank-.html