Fehér kenyér TangZhong eljárással
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
Elő tészta
-
38g kenyérliszt bl80135 kcal
-
0 kcal
-
20g víz0 kcal
TangZhong
-
13g kenyérliszt bl8045 kcal
-
88g víz0 kcal
Főtészta
-
113g kenyérliszt bl80406 kcal
-
3g sikér11 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
5g só0 kcal
-
13g burgonya7 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
15g víz0 kcal
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
Elő tészta
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
1 kcal
-
80g víz0 kcal
TangZhong
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
350g víz0 kcal
Főtészta
-
450g kenyérliszt bl801625 kcal
-
12g sikér44 kcal
-
6g élesztő6 kcal
-
18g só0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
60g víz0 kcal
Összesen
2608
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
Elő tészta
-
12g kenyérliszt bl8043 kcal
-
0.1g friss élesztő0 kcal
-
6.4g víz0 kcal
TangZhong
-
14 kcal
-
28.1g víz0 kcal
Főtészta
-
36.1g kenyérliszt bl80130 kcal
-
1g sikér4 kcal
-
0.5g élesztő1 kcal
-
1.4g só0 kcal
-
4g burgonya2 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
-
4.8g víz0 kcal
Összesen
208
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2082.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 1754 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.2 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8328.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 264 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 707 mg
-
Nátrium 7017 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 611.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 275 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
2608
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 563 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
Elő tészta
-
150 g kenyérliszt bl80
-
1 g friss élesztő
TangZhong
-
50 g kenyérliszt bl80
-
350 ml víz
Főtészta
-
450 g kenyérliszt bl80
-
1 ek sikér
-
6 g élesztő
-
18 g só
-
20 g sertészsír
-
60 ml víz
Elkészítés
Elő tészta
- Az elő tésztával kezdjük, mivel szobahőmérsékleten légmentesen lezárt edényben 12-14 órát érleljük. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd a lisztet hozzáadva összedolgozzuk, pihenni hagyjuk!
TangZhong
- TangZhong: ez egy Japán eljárás, a vizet 65-80 fokra melegítjük, majd gyors állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és 6-7 percen át összefőzzük, de nem forraljuk. Ezután lefedve teljesen kihűtjük.
Főtészta
- Másnap összeállítjuk a tésztát egy dagasztógép segítségével. Az átszitált liszthez adjuk a sikért, sót, az elő tésztát, a szobahőmérsékletű TangZhong keveréket és a tört burgonyát, a langyos vízben elkevert élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni, ha egybeállt a tészta, akkor mehet bele a zsír, végül sima tésztává dagasztjuk!
- Ezután áttesszük egy kelesztőtálba és 30 percig érleljük, majd egy kicsit átgyúrjuk és további 20 percig hagyjuk pihenni. Az érési idő letelte után megformázzuk, majd egy konyharuhával bélelt, enyhén lisztezett kerek kelesztőtálba rakjuk úgy, hogy a slussza legyen felfelé, egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. 50 percig kelesztjük!
- A sütéshez egy magasabb falú, zománcozott öntöttvas fazekat használunk. A sütőt 230 fokra előmelegítjük úgy, hogy az öntött vas edényt a fedelével együtt berakjuk! Közben a megkelt kenyeret óvatosan egy sütőpapírra borítjuk, majd egy pengével tetszés szerint díszítjük, bevágjuk ezzel is elősegítve a további növekedését!
- A sütőből kivesszük az előmelegített edényt, majd a sütőpapír segítségével óvatosan beleemeljük a kenyeret, visszatesszük rá a vízzel jól lespriccelt fedőt, betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük, ezután a fazékból kivesszük és a rácsra téve további 10 perc sütés következik.
- Végül a sütőből kivéve rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 43
- Össznézettség: 3621
- Feltöltés dátuma: 2023. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept