r
Nosalty Logó

Fehér kenyér TangZhong eljárással

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katharosz
Fehér kenyér TangZhong eljárással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Elő tészta

TangZhong

Főtészta

Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Elő tészta

TangZhong

Főtészta

Összesen 2608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Elő tészta

TangZhong

Főtészta

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2082.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 651 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8328.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    7017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 2608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

Elő tészta

TangZhong

Főtészta

Elkészítés

Elő tészta

  1. Az elő tésztával kezdjük, mivel szobahőmérsékleten légmentesen lezárt edényben 12-14 órát érleljük. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, majd a lisztet hozzáadva összedolgozzuk, pihenni hagyjuk!

TangZhong

  1. TangZhong: ez egy Japán eljárás, a vizet 65-80 fokra melegítjük, majd gyors állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és 6-7 percen át összefőzzük, de nem forraljuk. Ezután lefedve teljesen kihűtjük.

Főtészta

  1. Másnap összeállítjuk a tésztát egy dagasztógép segítségével. Az átszitált liszthez adjuk a sikért, sót, az elő tésztát, a szobahőmérsékletű TangZhong keveréket és a tört burgonyát, a langyos vízben elkevert élesztőt, majd elkezdjük összedolgozni, ha egybeállt a tészta, akkor mehet bele a zsír, végül sima tésztává dagasztjuk!
  2. Ezután áttesszük egy kelesztőtálba és 30 percig érleljük, majd egy kicsit átgyúrjuk és további 20 percig hagyjuk pihenni. Az érési idő letelte után megformázzuk, majd egy konyharuhával bélelt, enyhén lisztezett kerek kelesztőtálba rakjuk úgy, hogy a slussza legyen felfelé, egy kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. 50 percig kelesztjük!
  3. A sütéshez egy magasabb falú, zománcozott öntöttvas fazekat használunk. A sütőt 230 fokra előmelegítjük úgy, hogy az öntött vas edényt a fedelével együtt berakjuk! Közben a megkelt kenyeret óvatosan egy sütőpapírra borítjuk, majd egy pengével tetszés szerint díszítjük, bevágjuk ezzel is elősegítve a további növekedését!
  4. A sütőből kivesszük az előmelegített edényt, majd a sütőpapír segítségével óvatosan beleemeljük a kenyeret, visszatesszük rá a vízzel jól lespriccelt fedőt, betesszük a sütőbe és 40 percig sütjük, ezután a fazékból kivesszük és a rácsra téve további 10 perc sütés következik.
  5. Végül a sütőből kivéve rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 3621
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehér kenyér TangZhong eljárással
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Elő tészta

TangZhong

Főtészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...