r
Nosalty Logó

Kelt hájas kifli Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kelt hájas kifli Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 1122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 6727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    379.2 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4360.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    627 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.4 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 6727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel meg egy kis cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszthez keverjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót, az olvasztott zsírt, és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát sodrófával nagy (kb. 50x50cm) négyzetté nyújtjuk, egyenletesen szétkenjük rajta a háj harmadát, majd meghajtogatjuk. Mégpedig úgy, hogy hosszában háromba hajtjuk, utána a felső harmadát lehajtjuk a tésztára, az alsó harmadát aláhajtjuk a tésztának. Meglapogatjuk, és a deszkán hagyjuk letakarva 20 percre.
  4. A tésztát megint kinyújtjuk, rákenjük a háj másik harmadát, és ugyanúgy hajtogatjuk, pihentetjük, mint előtte.
  5. A tésztát ismét kinyújtjuk, rákenjük a háj utolsó harmadát, és ugyanúgy hajtogatjuk, pihentetjük, mint előtte.
  6. Kinyújtjuk a tésztát 50-60 cm-es négyzetté, és kis négyzetekre szabdaljuk (pizzavágó a legjobb, de lehet forró, éles késsel is). Én legutóbb 6x6, azaz 36 kis négyzetté vágtam. A lapocskákat kissé még megnyújtjuk, egy teáskanálnyi szilvalekvárt teszünk a közepére, és kiflivé hajtjuk.

A tetejére:

  1. A tetejüket megkenjük felvert tojással, durvára vágott dió és kristálycukor keverékébe nyomjuk, majd tepsire rakjuk.
  2. 200°C-on pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3813
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 06.

Ajánló

Tölthetjük dióval vagy akár mákkal is. Akkor olyan tölteléket készítünk, mint a bejglihez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hájat szerezni nem is olyan egyszerű manapság egy városinak. Szerencsére vidéki kolléganőm gondolt rám disznóvágáskor, és hozott nekem. Leszedtem a hártyáit, ledaráltam, és kiporciózva a mélyhűtőbe raktam. Úgy őrzöm, mint valódi kincset, és amikor előveszek egy-egy adagot, szinte ünnepi rituálénak élem meg a felhasználását. Imádjuk a hájas kiflit. Nagyanyám jut róla eszembe, aki igazi profizmussal készítette. Sajnos nem volt alkalmam tőle eltanulni, magamtól kellett rájönnöm a csínjára-bínjára, de elmondhatom, minél többet készítem, az én kiflijeim is egyre finomabbra sikerülnek.

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...