r
Nosalty Logó

Kínai csirkesült wokban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Kínai csirkesült wokban
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirke elkészítése

Kínai saláta készítése

649
Kalória
39.4g
Fehérje
20.5g
Szénhidrátok
45.6g
Zsír
368g
Víz
208.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
11.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke elkészítése

Kínai saláta készítése

Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke elkészítése

Kínai saláta készítése

Összesen 2590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke elkészítése

Kínai saláta készítése

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1819.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1194 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7279.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    425 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    4674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1472 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    2156 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4776 micro
Összesen 2590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

Csirke elkészítése

  1. A csirkecombokat késsel vagdossuk be kissé, mintha irdalnánk. Ízesítés nélkül süssük elő forró wokban, majd tegyük egy tálra pihenni őket.
  2. A visszamaradt zsírban pirítsuk meg a zöldségeket, majd tegyük vissza a wokba a húsokat. Ízesítsük világos, majd sötét szójaszósszal, frissen őrölt fekete borssal, és öntsünk hozzá kb. 1-1,5 dl vizet. Lefedve pároljuk a húst, ameddig megpuhul, a leve pedig besűrűsödik.
  3. Tálaláskor kenjük meg a húsokat vékonyan mézzel.
  4. Kínáljuk a kínai salátával együtt.

Kínai saláta készítése

  1. Készítsük elő a hozzávalókat: a fokhagymagerezdeket zúzzuk össze, a gyömbért vágjuk apróra, a chilit karikázzuk fel. Ha ezzel megvagyunk, az újhagymát vágjuk julienne-re. Az uborka esetében úgy kell eljárnunk, hogy félbevágását követően egy kiskanállal eltávolítjuk a magjait, majd a visszamaradt keményebb részét vágjuk szintén julienne-re.
  2. Salátás edényben a fokhagymát keverjük el a nádcukorral és rizsecettel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is az öntethez. Kóstoljuk meg, ha megvan a karakteres íze, adjuk hozzá a felvágott zöldségeket. Keverjük össze, és felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: wok
  • Sütés ideje: 15 perc

Egy kínai chef műsorában láttam ezt az ételt. Nagyon egyszerű, többször is elkészítettem már, és még sohasem okozott csalódást. Gyerekek, felnőttek, egyaránt odavannak érte.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!