Ezt főzheted: április 30 legszebb tavaszi receptje, tőletek

Új sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben!

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól, "Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket, az eredményt pedig ne felejtsétek el megosztani a Nosalty #HÁZIMENZA Facebook-csoportjában, ahol továbbra is gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel találkozhattok.

Jöjjenek az áprilisi kedvenceink!

  1. 1.

    Spenótos-tejszínes rizstészta

    Imádjuk Krisztina67 krémes tésztáját, amiben a tavaszi kedvenc, a spenót is megbújik.

  2. 2.

    Spenótos Csicseri Dahl

    Egy igazi indiai különlegesség Takács Kriszti konyhájából. A lepénykenyér kötelező mellé!

  3. 3.

    Spenótos-fetás pulykafasírt kukoricás répapürével és brokkolival

    Júlia színes tálja ebédre pont tökéletes lesz, minden benne van, ami a jóllakáshoz kell: fasírt, zöldség, püré.

  4. 4.

    Tejszínes lazac házi spenótos tésztával

    Elegancia költözik a konyhánkba Blessania tejszínes lazacának segítségével. És az a házi tészta!

  5. 5.

    Gombás-tojásos galuska

    Akár a húsvéti asztalra is kerülhet, hiszen egykutya, hogy nokedli vagy galuska, a lényeg, hogy tojásos (és gombás). Gombagasztro felhasználónk receptje.

  6. 6.

    Zöldséges-tojásos galette

    Feltöltőnk, Gizi alkotása ez az egyszerű pite, amin megannyi zöldség és tojás is helyet kap. Egyben asztadíszként is funkcionál (persze amíg el nem fogy mind).

  7. 7.

    Vegán "tojáskrém"

    Legát Franci receptjével azok az ismerőseink is valami finomsághoz juthatnak a húsvéti asztalnál, akik nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket.

  8. 8.

    Tojáslikőrös kalács

    Glaser receptje egyesíti a húsvéti klasszikust, a kalácsot a tojáslikőr gazdag ízével. Legyen ez az újdonság az idei asztalon!

  9. 9.

    Húsvét utáni töltött karaj rántva

    Klasszikus, ízletes, és még egy kicsit látványos is: A tetovált lány felhasználónk receptje ezt mind tudja.

  10. 10.

    Tejszínes fonott kalács

    Nincs húsvét kalács nélkül, készüljön ebben az évben ez a kerek csoda Katharosztól.

  11. 11.

    Mákos Zig Zag kalács

    Ana's Kitchen felhasználónktól származik ez a szépséges, mákkal csavart kalács. Vendégvárónak is megteszi.

  12. 12.

    Zöldfűszeres karalábéleves

    Friss tavaszi ízek rejtőznek ebben a karalábés levesben, amit percek alatt eltüntet majd a család. Sárika konyhájának receptje.

  13. 13.

    Kukoricakrémleves pirított füstölthús-kockákkal

    Iluska krémes levesébe akár a maradék sonka is belekerülhet. Persze ha nem marad belőle, akkor is isteni lesz a leves.

  14. 14.

    Tejszínes sóskaleves

    Főzelék helyett készítsünk levest, sok-sok tejszínnel krémesítve az első tavaszi sóskalevelekből. Tegyük mindezt Salamon Csilla receptje alapján.

  15. 15.

    Sajtos-cukkinis rizsfelfújt

    Judit69 receptje kivételesen nem édes, hanem sós formában hozza el nekünk a rizsfelfújtat. Érdemes megkóstolni!

  16. 16.

    Nyuszibriós

    Kedves húsvéti nyulak költöznek az ünnepi asztalra Happygirlkitchen jóvoltából: nemcsak aranyosak, de nagyon finomak is.

  17. 17.

    Húsvéti kosárkák Baileys-krémmel és lemon curddel

    Süssünk elegáns desszerteket, amiknek a család tagjai (esetleg a locsolók) is nagyon örülnek majd.

  18. 18.

    Márai, avagy Gundel-palacsinta

    Szakál Benjámintól elleshetjük, hogyan is készül ez a klasszikus magyar ínyencség.

  19. 19.

    Hagymás-sonkás golyócskák

    Tomatotree receptfeltöltőnk apró süteményeivel felhasználhatjuk a sonkánk megmaradt szeleteit, hogy az ünnep íze még tovább tartson.

  20. 20.

    Savanyított reteksaláta

    Elmaradhatatlan szereplő a retek is, amiből akár ez a friss saláta is összejöhet. Coook felhasználónk alkotása.

  21. 21.

    Hagyományos tejfölös uborkasaláta

    Ez a klasszikus sem maradhat ki a hónapban, csináljuk jó tejfölösre, sok-sok fokhagymával. NapsütötteVidékünkön receptje például jó támpont lehet.

  22. 22.

    Medvehagymás kalács a konyha világától

    Ötvözzük a húsvét kalácsát a tavasz medvehagymájával, az eredmény pedig A konyha világa felhasználónk csodája.

  23. 23.

    Enchilada tépett csirkemellel

    A sok klasszikus mellett talán megfér egy egyszerű, de nagyszerű nemzetközi fogás, a csirkés enchilada pehitogomez jóvoltából.

  24. 24.

    Sajtos-gombás quiche

    Picipiros receptje alapján elkészítheted a legszaftosabb sajtos-gombás pitét, például húsvétra.

  25. 25.

    Lekváros piskótatekercs

    Piskótatekercsre nem lehet nemet mondani, főleg akkor, ha tele van isteni lekvárral. Mercédesz_94 receptje minden szempontból tökéletes.

  26. 26.

    Krémesen lágy almafelfújt

    Lizinka_ felhasználónk csodásan légies almás süteménye téged is elvarázsol majd.

  27. 27.

    Mázas céklatorta

    El sem hisszük, hogy csak a céklától kapja túlvilági színét Receptműves tortája. Pedig így van.

  28. 28.

    Kapros-tejfölös túrógnocchi

    Egy igazán könnyed, friss kaporral bolondított tésztaétel ez, amit tavasszal szinte muszáj megfőzni. Kövesd ÍZcsiklandozó felhasználónk receptjét.

  29. 29.

    Csirkés-almás-sajtos kukoricasaláta

    Minden jóság belekerül Kovács Dana majonézes salátájába, amivel színesíthetjük a húsvéti asztal kínálatát is.

  30. 30.

    Citrusos répatorta

    Judkacag répatortája tökéletes lesz húsvétra, ráadásul tele van friss, citrusos aromákkal.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

További cikkek