r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres karalábéleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Zöldfűszeres karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1989.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6289 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 683 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét, a sárgarépát megmossuk, meghámozzuk és felvágjuk kisebb kockákra, valamint a hagymát is feldaraboljuk és a paprikát is.
  2. Olajon megdinszteljük a karalábét, a sárgarépát, a hagymát, a paprikát és hozzáadjuk a vajat, majd a bulgurt is. Egy kicsit megforgatjuk, ezt követően pedig felengedjük a zöldségalaplével, és kb fél liter felforralt vízzel ( gyorsabban elkészül, ha forró vizet adunk hozzá).
  3. Ízesítjük, beletesszük a felaprított friss borsikafüvet, a petrezselyemzöldet, a kis lestyán levelet, a kaprot és a kis kurkumát.
  4. Lassan főzzük, néha kavarunk rajta. Ha megfőtt a zöldség, beletesszük a tejszínt egy kis tálba, majd egy merőkanál levest adunk a tejszínhez. Kavarás közben hozzáadjuk és utána lefedjük.( a bulgur még a forró levesben puhul , zsenge zöldség, ezért rövidebb kb. 15-20 perc a főzési idő).
  5. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel. Jó étvágyat !
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6182
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres karalábéleves
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...