Hagyományos tejfölös uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
800g csemegeuborka188 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
25g ecet5 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
15g só0 kcal
Összesen
1120
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
68.4g csemegeuborka16 kcal
-
21.4g tejföl42 kcal
-
2.1g ecet0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
1.3g só0 kcal
Összesen
95
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 1473 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 78.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6409.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 5893 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 211.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1120
kcal
- 2% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
800 g csemegeuborka
-
250 g tejföl
-
25 ml ecet
-
30 ml napraforgó olaj
-
40 g cukor
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 g só
Elkészítés
- Az uborkát megmossuk. Megkóstoljuk, és ha keserű, a végeit levágjuk. Vékonyra gyaluljuk, majd besózzuk és pár percig állni hagyjuk.
- Elkészítjük az alaplevet. Az ecetet, étolajat, cukrot, fűszerpaprikát, borsot, és a reszelt fokhagymát egy nagy tálba rakjuk. Habverővel jól összekeverjük. A keverés során kissé sűrűsödni fog az alaplé, sűrűn folyó, majdnem krémes állagot kell kapnunk.
- Az alaphoz adjuk a tejfölt és jól elkeverjük. Az uborkát kinyomkodjuk és a tejfölbe keverjük. Hűtőszekrényben tároljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1429
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
Amikor egy jól ismert, egyszerűen elkészíthető fogást készítünk, gyakran nem veszünk elő receptet és végül azt látjuk, hogy rossz a végeredmény. Érdemes mindig a receptekhez nyúlni, hiszen ezek legtöbbször a sokadik készítésre váltak tökéletessé és ezek adják a legjobb végeredményt. Így jártam ezzel a tejfölös uborkasaláta recepttel is, amit Turós Emil múlt századi szakácskönyvében találtam. Ha egy jó uborkasalátát ennétek, jusson eszetekbe ez a recept!