r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tojáslikőrös kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

Azon kívül:

Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

Azon kívül:

Összesen 2856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához:

Azon kívül:

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 477 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1383.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 2856 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Azon kívül:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához átszitáljuk a lisztet egy nagy keverőtálba, nyomjunk mélyedést a közepébe. Az élesztőt és ½ ek cukrot a langyos tejben felolvasztjuk. Az élesztős tejet öntsük a liszt közepébe, keverjük el egy kis liszttel. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kb. 15 percig kelni.
  2. A maradék cukrot, a kockára vágott vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart magját, a tojáslikőrt és a sót az elő tésztához adjuk, sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. Egy 25x8x12 cm-es püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk.
  4. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni. Majd két, kb. 35-40 cm hosszú rudat sodrunk, a két rudat összefonjuk, és az előkészített formába helyezzük.
  5. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg duplájára nő.
  6. A kalácsot megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával, és megszórjuk a jégcukorral.
  7. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük (15-20 perc után a kalácsot takarjuk le sütőpapírral).
  8. Kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x8x12
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 769
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom kalácsrecept nemcsak a húsvéti asztalra.

Hozzávalók

A tésztához:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...