Tojáslikőrös kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
67g finomliszt243 kcal
-
13g tej7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g tojáslikőr84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
Azon kívül:
-
2g tej1 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g jégcukor6 kcal
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
400g finomliszt1456 kcal
-
75g tej42 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
21g friss élesztő22 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
150g tojáslikőr504 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Azon kívül:
-
10g tej6 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g jégcukor39 kcal
Összesen
2856
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához:
-
47.3g finomliszt172 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
2.5g friss élesztő3 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
17.7g tojáslikőr60 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0g só0 kcal
Azon kívül:
-
1.2g tej1 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
1.2g jégcukor5 kcal
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
477
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1383.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 168.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 655 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
2856
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
400 g finomliszt
-
3 ek cukor
-
21 g friss élesztő
-
150 ml tojáslikőr
-
1 db vanília
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Azon kívül:
-
1 ek tej
-
1 db tojássárgája
-
1 ek jégcukor
Elkészítés
A tésztához:
- A tésztához átszitáljuk a lisztet egy nagy keverőtálba, nyomjunk mélyedést a közepébe. Az élesztőt és ½ ek cukrot a langyos tejben felolvasztjuk. Az élesztős tejet öntsük a liszt közepébe, keverjük el egy kis liszttel. Letakarva, meleg helyen hagyjuk kb. 15 percig kelni.
- A maradék cukrot, a kockára vágott vajat, a tojást, a vaníliarúd kikapart magját, a tojáslikőrt és a sót az elő tésztához adjuk, sima tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen kb. 45-60 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
- Egy 25x8x12 cm-es püspökkenyérformát sütőpapírral kibélelünk.
- A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, golyókat formázunk, és kb. 10 percet hagyjuk pihenni. Majd két, kb. 35-40 cm hosszú rudat sodrunk, a két rudat összefonjuk, és az előkészített formába helyezzük.
- Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg duplájára nő.
- A kalácsot megkenjük a tejjel elkavart tojássárgával, és megszórjuk a jégcukorral.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük (15-20 perc után a kalácsot takarjuk le sütőpapírral).
- Kivesszük, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x8x12
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 766
- Feltöltés dátuma: 2018. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy finom kalácsrecept nemcsak a húsvéti asztalra.