Tojáslikőr

A XVII. században a hódítók, a mai Brazília területén "Abacate"-val oltották szomjukat, melyet az őslakosok avokádóból állítottak elő. Az avokádóból nyert ital melasz és rum hozzáadásával "advocaat" néven vált ismertté, mely a ma ismert tojáslikőr előfutára. Az antwerpeni szeszkészítő Eugen Verpoorten 1876-ban az avokádót tojás sárgájával helyettesítette, így nyerte el az "advocaat" - tojáslikőr ma is kedvelt állagát, aromáját. A tojáslikőr alkotó elemei: tojássárga, cukor vagy méz és alkohol. A tojássárga és számos recept alapján tejszín vagy tej hozzáadása, sűrű állagot kölcsönöz az italnak. Alkoholtartalma 14-20 fok között mozog. A szalmonella fertőzés veszélyét kizárandó, ajánlatos a nyers tojásokat először az alkohollal elegyítve 3 napig szobahőmérsékleten állni hagyni.
Bármikor.
A címke szerint a megkezdett ital fél évig áll el hűtőben, melegebb helyen pedig csak nagyon rövid ideig. Felbontatlan állapotban 1 év a szavatossági ideje.
fehérjetartalom
0.1 g
zsírtartalom
0.233 g
szénhidráttartalom
46.8 g
víztartalom
31 g
Nátrium
8 mg
Foszfor
6 mg
Magnézium
3 mg
Kalcium
1 mg
Kolin
0.8 mg
Niacin - B3 vitamin
0.144 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.012 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.004 mg
fehérje
0.1 g
Zsír
telített zsírsav
0.106 g
egyszeresen telített zsírsav
0.022 g
többszörösen telített zsírsav
0.105 g
ásványi anyagok
Kalcium
1 mg
Vas
0.06 mg
Magnézium
3 mg
Foszfor
6 mg
Nátrium
8 mg
Cink
0.03 mg
Réz
0.04 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
0.4 µg
szénhidrát
cukor
38.3 g
víz
31 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.004 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.012 mg
Niacin - B3 vitamin
0.144 mg
Kolin
0.8 mg
Napi Tippünkben lerántjuk a leplet, hogy mi a házi készítésű sült krumpli sózásának ideális időpontja!
Szász NóriFebruár 26-a a pisztácia világnapja, és ha valamiért, hát ezért megéri ma venni egy zacskóval, és vagy magában megeszegetni, vagy beledobálni egy isteni édességbe.
NosaltyA tésztának szinte mindene az állag, érdemes hát tényleg odafigyelni, hogy járunk el, amikor a lobogó vízbe szórjuk a szemeket, szálakat. Akadnak ugyanis olyan tésztafajták, amelyeket meglepően könnyű szétfőzni.
Lakos BenedekVagyunk egy páran, akik el sem tudják képzelni a napindítást egy csésze, de inkább egy bögre forró kávé nélkül. Azonban van egy dolog, amit semmiképp ne tegyünk meg a kávéval, mert egy kutatás szerint akár rákkeltő hatása is lehet.
Mai menüsorunk sem lesz szerény: színes, ízes fogások kavalkádja fogad, csak legyen, aki elkészíti.
A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!