Tojáslikőr

Tojáslikőr

Leírás

A XVII. században a hódítók, a mai Brazília területén "Abacate"-val oltották szomjukat, melyet az őslakosok avokádóból állítottak elő. Az avokádóból nyert ital melasz és rum hozzáadásával "advocaat" néven vált ismertté, mely a ma ismert tojáslikőr előfutára. Az antwerpeni szeszkészítő Eugen Verpoorten 1876-ban az avokádót tojás sárgájával helyettesítette, így nyerte el az "advocaat" - tojáslikőr ma is kedvelt állagát, aromáját. A tojáslikőr alkotó elemei: tojássárga, cukor vagy méz és alkohol. A tojássárga és számos recept alapján tejszín vagy tej hozzáadása, sűrű állagot kölcsönöz az italnak. Alkoholtartalma 14-20 fok között mozog. A szalmonella fertőzés veszélyét kizárandó, ajánlatos a nyers tojásokat először az alkohollal elegyítve 3 napig szobahőmérsékleten állni hagyni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A címke szerint a megkezdett ital fél évig áll el hűtőben, melegebb helyen pedig csak nagyon rövid ideig. Felbontatlan állapotban 1 év a szavatossági ideje.

100g Tojáslikőr

fehérjetartalom

0.1 g

zsírtartalom

0.233 g

szénhidráttartalom

46.8 g

víztartalom

31 g

gramm tojáslikőr?

Top ásványi anyagok

Nátrium

8 mg

Foszfor

6 mg

Magnézium

3 mg

Kalcium

1 mg

Top vitaminok

Kolin

0.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.106 g

egyszeresen telített zsírsav

0.022 g

többszörösen telített zsírsav

0.105 g

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.06 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

6 mg

Nátrium

8 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.014 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

38.3 g

víz

31 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.004 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.012 mg

Niacin - B3 vitamin

0.144 mg

Kolin

0.8 mg

93 találat

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!