Almás-mascarponés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Kakaós piskóta
-
21g tojás26 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
35 kcal
-
11g finomliszt39 kcal
-
9 kcal
Almás krém
Mascarponés krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
5 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
78 kcal
-
6g tojáslikőr21 kcal
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Kakaós piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
85g finomliszt309 kcal
-
20g instant kakaópor76 kcal
Almás krém
Mascarponés krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
50g tojáslikőr168 kcal
Összesen
4239
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
Kakaós piskóta
-
7.3g tojás9 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0.9g instant kakaópor3 kcal
Almás krém
Mascarponés krém
-
11.1g mascarpone45 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
11.1g növényi habtejszín28 kcal
-
2.2g tojáslikőr7 kcal
Összesen
188
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 132.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
528
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 208.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 523.6 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1059.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 954 micro
Összesen
4239
kcal
- 3% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Kakaós piskóta
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
4 ek napraforgó olaj
-
20 g instant kakaópor
Almás krém
-
800 g alma
-
300 ml víz
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Mascarponés krém
-
250 g mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek porcukor
-
250 ml növényi habtejszín
Elkészítés
Kakaós piskóta
- A piskóta elkészítése: A tojásfehérjét felverjük, és ha már kemény lett, akkor hozzáadjuk a kristálycukrot. Jól összekeverjük, aztán felváltva hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat. Ha jól össze van keverve, akkor lassan beleforgatjuk a lisztet a kakaóval, és mehet is a sütőbe.
- 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben megszurkáljuk, elég szépen feljön sütőpor nélkül is.
- Az almás krém elkészítése: Az almát meghámozzuk, és kicsikre összevágjuk. Feltesszük főni 100 ml vízzel meg a kristálycukorral, és addig főzzük, míg jó puha lesz az alma. Nem kell szétfőzni, picit lehet kemény.
- Közben a 200 ml vizet összekeverjük a vaníliás pudinggal, és ha már puha az alma, akkor levesszük a tűzhelyről, és apránként hozzáadjuk a vaníliás pudingot. Gyorsan kell kavarni, mert hamar összeugrik és görcsös lesz. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig főzzük, míg meg nem keményedik a krém. Aztán rögtön melegen rátesszük a langyos, kész kakaós piskótára. Azért forrón, mert ha hagyjuk kihűlni megdermed, és nem lehet szétkenni. A tortaformában tegyük rá, és szépen kenjük el rajta.
- A mascarponés krém elkészítése: A hulalát felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a likőrrel (én csokisat használtam). A mascarponés krémet hozzákeverjük a hulalához, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt az almás krém, akkor rátesszük a tetejére a mascarponés krémet.
- Kivesszük a formából, és megcsorgatjuk egy kis csokival.
- Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 21243
- Feltöltés dátuma: 2013. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy szlovák oldalon találtam az alapreceptet, kicsit átformáztam, és tényleg nagyon finomra sikerült :)