r
Nosalty Logó

Almás-mascarponés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás-mascarponés torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

528
Kalória
6.9g
Fehérje
65.5g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
132.4g
Víz
68.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
42.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 4239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kakaós piskóta

Almás krém

Mascarponés krém

Összesen 188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 528 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1059.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 4239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A piskóta elkészítése: A tojásfehérjét felverjük, és ha már kemény lett, akkor hozzáadjuk a kristálycukrot. Jól összekeverjük, aztán felváltva hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat. Ha jól össze van keverve, akkor lassan beleforgatjuk a lisztet a kakaóval, és mehet is a sütőbe.
  2. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben megszurkáljuk, elég szépen feljön sütőpor nélkül is.
  3. Az almás krém elkészítése: Az almát meghámozzuk, és kicsikre összevágjuk. Feltesszük főni 100 ml vízzel meg a kristálycukorral, és addig főzzük, míg jó puha lesz az alma. Nem kell szétfőzni, picit lehet kemény.
  4. Közben a 200 ml vizet összekeverjük a vaníliás pudinggal, és ha már puha az alma, akkor levesszük a tűzhelyről, és apránként hozzáadjuk a vaníliás pudingot. Gyorsan kell kavarni, mert hamar összeugrik és görcsös lesz. Visszatesszük a tűzhelyre, és addig főzzük, míg meg nem keményedik a krém. Aztán rögtön melegen rátesszük a langyos, kész kakaós piskótára. Azért forrón, mert ha hagyjuk kihűlni megdermed, és nem lehet szétkenni. A tortaformában tegyük rá, és szépen kenjük el rajta.
  5. A mascarponés krém elkészítése: A hulalát felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a likőrrel (én csokisat használtam). A mascarponés krémet hozzákeverjük a hulalához, és hűtőbe tesszük. Ha kihűlt az almás krém, akkor rátesszük a tetejére a mascarponés krémet.
  6. Kivesszük a formából, és megcsorgatjuk egy kis csokival.
  7. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy szlovák oldalon találtam az alapreceptet, kicsit átformáztam, és tényleg nagyon finomra sikerült :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!