r
Nosalty Logó

Tojáslikőrkrémes mézeskalácslinzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tojáslikőrkrémes mézeskalácslinzer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 596 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1005 micro
Összesen 4770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 400 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézeskalácstésztát 20 perccel a használat előtt elővesszük a hűtőből. Enyhén belisztezett felületen kinyújtjuk, majd linzerformával kiszaggatjuk. A formák felét szaggassuk lyukasra, hogy látszódjon majd a krém.
  2. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. Félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
  3. Egy tálban összekeverjük a tojáslikőrt, a tojásokat, a sárgákat, a porcukrot és egy csipet sót. Amikor már csomómentes, vízgőz fölé helyezzük, és lassan besűrítjük.
  4. Amikor már kellően pudingszerű, jeges vízfürdőbe ültetjük, ahol folyamatos kevergetés mellett lehűtjük, majd hozzákeverjük a puha vajat.
  5. A kész krémet a "teljes" linzerekre töltjük, majd a lyukas linzerekkel lefedjük. EGy éjszakát érdemes pihentetni, de akár azonnal is fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 1888
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Tojáslikőr, mézeskalács, linzer - ezt a három karácsonyi kedvencünket ötvöztük most egy csodás új aprósüteményben. A mézeskalácstészta tökéletesen elkészíthető linzernek is, a tojáslikőrből pedig szuper krémet főzhetünk tölteléknek. Porcukrozni nem is kell, egyrészt mert elég édes nélküle is, másrészt mert így sokkal szebben érvényesül a tészta barna és a krém aranysárga árnyalata! Egy éjszakát érdemes adni neki, hogy puhuljon, de ha azonnal nekiesnénk, az se gond!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...