r
Nosalty Logó

Fehércsokis-epres tiramisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Finci
Fehércsokis-epres tiramisu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

885
Kalória
18g
Fehérje
94.4g
Szénhidrátok
46.2g
Zsír
134.5g
Víz
153.9g
Koleszterin
3.4g
Rost
65.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    806.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, felszeleteljük.
  2. A tojásfehérjét egy csepp citrom levével kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg ő is sorra nem kerül.
  3. A tojássárgáját, a mascarponét, a porcukrot és a kikapart vaníliát összekeverjük.
  4. A csokit GŐZ fölött (!!!) felolvasztjuk, és hozzáadjuk a mascarponekrémhez, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét is.
  5. Az öntethez az epret feltesszük főni a porcukorral, fahéjjalés kevés vízzel. Ha megrottyant az eper, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tojáslikőrt. Ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
  6. Egy sor piskóta, egy réteg eper és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg az összetevők elfogynak. Mindig krém a legfelső réteg.
  7. Díszítésnek megmaradt öntetet csurgatunk rá, néhány szem epret dobunk a tetejére, és reszelt fehér csokoládéval szórjuk meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

Van egy bolt a környékünkön, ahol lehet ehhez hasonló epres tiramisut kapni, és én bizony sokszor megfordultam ott. Gazdaságosabbnak ítéltem meg, ha magam készítem el, de nem csak financiális, de mennyiségi megfontolásból is. Aztán továbbgondoltam a fehér csokival és a tojáslikőrrel, így született meg az egyik kedvenc édességem. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!