r
Nosalty Logó

Fehércsokis-epres tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Finci
Fehércsokis-epres tiramisu
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Összesen 247 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 885 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2235 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    806.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 5294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, felszeleteljük.
  2. A tojásfehérjét egy csepp citrom levével kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg ő is sorra nem kerül.
  3. A tojássárgáját, a mascarponét, a porcukrot és a kikapart vaníliát összekeverjük.
  4. A csokit GŐZ fölött (!!!) felolvasztjuk, és hozzáadjuk a mascarponekrémhez, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét is.
  5. Az öntethez az epret feltesszük főni a porcukorral, fahéjjalés kevés vízzel. Ha megrottyant az eper, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tojáslikőrt. Ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
  6. Egy sor piskóta, egy réteg eper és krém. Ezt addig folytatjuk, amíg az összetevők elfogynak. Mindig krém a legfelső réteg.
  7. Díszítésnek megmaradt öntetet csurgatunk rá, néhány szem epret dobunk a tetejére, és reszelt fehér csokoládéval szórjuk meg.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8592
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 23.

Ajánló

Bár személy szerint mélyhűtött eperből még nem készítettem, lehet még az is eljön egyszer. Más gyümölccsel is el tudom képzelni: áfonya, szeder, mandarin, bár akkor a tojáslikőrt fehér rumra cserélném.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van egy bolt a környékünkön, ahol lehet ehhez hasonló epres tiramisut kapni, és én bizony sokszor megfordultam ott. Gazdaságosabbnak ítéltem meg, ha magam készítem el, de nem csak financiális, de mennyiségi megfontolásból is. Aztán továbbgondoltam a fehér csokival és a tojáslikőrrel, így született meg az egyik kedvenc édességem. 

Hozzávalók

Az alaphoz

A krémhez

Az öntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...