r
Nosalty Logó

Mascarponés tojáslikőr torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés tojáslikőr torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7770 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 647 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    459.8 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cukor
    490 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 7770 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy tortaformában a szokásos módon, annyi különbséggel, hogy a tojássárgájához olajat és vizet keverünk. Sütőben megsütjük.
  2. A kihűlt tortalapot kettévágjuk. (Én felezni szoktama mennyiséget, és külön sütöma lapokat. Időigényesebb, de szebb az eredmény.)
  3. A krémhez elsőként felverjük a tejszínt a cukorral, majd összekeverjük a mascarponét a tojáslikőrrel, A zselatint feloldjuk kevés vízben, és a tojáslikőrös keverékhez adjuk. Amint elkezd egy kicsit zselésedni, a habba forgatjuk.
  4. Az egyik piskótalapot visszatesszük a formába, majd rákanalazzuk a krém egyik felét. Ezt beborítjuk a másik lappal, amire a maradék krém kerül. A tetejét nagyon alaposan elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Díszítéskor először az oldalát vonjuk be felvert tejszínnel, majd a tetejét díszítjük körbe. A tojáslikőrhöz cukrot és feloldott zselatint keverünk, megvárjuk, míg egy kicsit besűrűsödik, és a torta tetejére öntjük.(A habrózsák szorosan legyenek egymás mellett, különben lefolyik a likőr.)
  6. Tetszőlegesen díszítjük az oldalát kekszmorzsával. mogyoródarabokkal, valamint a tetejére tehetünk egész mogyorót, díszítőcukrot stb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13202
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több receptből sikerült ezt összehozni. Szeretettel sütöttem, és ez lett az eredmény...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...