r
Nosalty Logó

Gombás-tojásos galuska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gombagasztro
Gombás-tojásos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Feltét

Galuska

Összesen 770 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Feltét

Galuska

Összesen 2311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Feltét

Galuska

Összesen 121 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1629 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 770 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4207.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1780 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4886 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 2311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Feltét

Galuska

Elkészítés

Feltét

  1. A felszeletelt gombákat pici olajon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe beletesszük a galuskát és összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojásokat és, ha szükséges, pótoljuk a sót. Folyamatosan keverjük, hogy a tojás is készre süljön.
  2. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és reszelt parmezánnal, illetve fejes salátával tálaljuk. Azonnal fogyasztjuk, mert frissen elkészítve a legfinomabb.

Galuska

  1. Elkészítjük a galuskatésztát: a lisztet a tojással összedolgozzuk és hozzáadunk annyi vizet, hogy laza massza legyen. Picit sózzuk, majd sós, lobogó vízbe galuskaszaggató segítségével beleszaggatjuk. 1-2 percig forrni hagyjuk. Mikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, szűrőkanállal leszűrjük.
  2. Érdemes, nem egyszerre főzni a galuskatésztát, mert könnyen összeragad. Célszerű 2-3 adagban kifőzni.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3907
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-tojásos galuska
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Feltét

Galuska

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...