r
Nosalty Logó

Medvehagymás kalács a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Medvehagymás kalács a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 3685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 924 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7677.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1760 mg
  • Nátrium
    4635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 3685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. Langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a medvehagymát finomra aprítjuk.
  2. Liszteket összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, tejszínt, felfutott élesztőt. Alaposan összedagasztjuk, majd a dagasztás vége felé hozzáadjuk a medvehagymával elkevert vajat. (Csak a fele medvehagymát keverjük össze a vajjal.) Duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, félbevesszük a tésztát. Az egyik felét nyolc adagra, a másik felét öt adagra osztjuk. Még 15 percet pihentetjük.
  4. Amíg a tészta pihen, a krémsajtot összekeverjük a maradék medvehagymával.
  5. Pihentetés után minden gombócot kicsit kilapítunk, és mindegyiket megkenjük a medvehagymás sajtkrémmel, majd a gombócokat összezárjuk.
  6. A nyolc kicsi gömböt lerakjuk egy sütőpapírral kibélelt szögletes formába, az öt nagyobb gömböt a kicsiken osztjuk el.
  7. Még 35 percet kelni hagyjuk, majd felvert tojással lekenjük, fekete szezámmaggal megszórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x13x6,5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 996
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás kalács a konyha világától
A konyha világa 70 recept

Reggelihez finom sós, fűszeres kalács.

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...