r
Nosalty Logó

Mázas céklatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Receptműves
Mázas céklatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    848 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 2428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (4-es fokozat), olajozzuk (vajazzuk) és lisztezzük ki a tortaformát, pucoljuk meg, és finomra reszeljük le a céklát (sajtreszelőn), és nyomjuk ki a levét, melyet tegyünk félre.
  2. Keverjük össze a tészta szárazanyagokat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj, szegfűszeg), reszeljük hozzá a narancs héját, és morzsoljuk össze a kinyomkodott, darált céklával.
  3. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), öntsük a száraz anyag keverékhez, és alaposan keverjük össze.
  4. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el (benedvesített kanál hátlapjával könnyebb).
  5. Az 1. pontban írt hőfokon süssük 25-30 percig (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  6. Ha megsült a torta, készítsük el a mázat, a porcukrot keverjük össze csomómentesre a félretett cékla levéből 1 evőkanálnyi mennyiséggel és a narancs 1 evőkanálnyi levével, majd öntsük a kihűlt torta közepére, és hagyjuk elterülni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9595
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 29.

Ajánló

Praktikák: - a sütemény jellegéből adódóan lehet 22-es formában is sütni, elegendő az összetevő, kicsit laposabb lesz. - jól illik hozzá citrusos mascarpone krém. - a cékla színe citrommal eltüntethető a kézről. - a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Nagyon kedveljük a répatortát is, de ez még annál is finomabb, a cékla levével és egy kevés narancslével kikevert mázzal igazán különleges desszert. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...