Céklalé

Céklalé

Leírás

A céklának, az egyik legegészségesebb gumós zöldségnek, (gyümölcscentrifugával) frissen préselt leve. Számos áldásos, gyógyító hatása közül az antioxidáns, láz-és fájdalomcsillapító hatását érdemes kiemelni, de emésztési problémákra is természetes megoldást nyújt. Jelentős ásványianyag-és nyomelemtartalma miatt is javasolt fogyasztani, akár magában, vagy ételek, italok készítéséhez felhasználva. Süteményekhez, turmixokhoz adhatjuk, illetve bíborvörös színe kitűnő természetes ételfestékké teszi.

Mikor vegyem

Télen, nyáron.

hogyan tároljam

A frissen préselt céklalevet legjobb, ha azonnal fogyasztjuk vagy felhasználjuk. Ha mégsem, zárható üvegben tartsuk hűtőben, és pár napon belül használjuk fel.

100g Céklalé

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

8 g

víztartalom

0 g

gramm céklalé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

8 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...