Babarózsaszín nyújtható fondant
- 1% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 1% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 942.7 g
-
Cukor 941 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 1% Fehérje
- 94% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 4% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 4.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- 500 g átszitált porcukrot teszünk egy nagy tálba, a közepébe mélyedést készítünk. Összekeverjük a vizet a céklalével, majd feloldjuk benne a zselatint, vízgőz felett felforrósítjuk, majd ezután tesszük bele a margarint és a mézet, simára keverjük.
- Ezt az egészet beleöntjük a mélyedésbe és egy kanál segítségével szépen lassan, apránként elkeverjük benne a cukrot. Amikor már mind a fél kilónyit eldolgoztuk, nagyon nehéz lesz már kevergetni, ezért a többi porcukrot már kézzel dolgozzuk bele, de ugyanúgy csak apránként, nem fog az összes kelleni. Akkor jó, ha már formázható a tésztája, de még ragad a kezünkhöz.
- Frissentartó fóliában legalább 6 órára szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk. (Én egy egész éjszakát és egy fél napot hagytam.)
- Felhasználás előtt sütőpapíron kinyújtjuk. Ha túl keménynek tűnne, gyúrjuk át margarinos kézzel, nekem nem volt az! Ez a mennyiség bőven elég egy nagyobb torta bevonására is. (A képenoldalon lévő torta lett a végeredmény.)Ha törne a fondant, akkor sok benne a porcukor, próbáljuk meg margarinos kézzel átgyúrni. Viszont ha szakad, akkor túl kevés a porcukor, így gyúrjunk hozzá még, vagy esetleg keményítőt is dolgozhatunk bele!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18550
- Feltöltés dátuma: 2012. október 07.
Ajánló
Állitólag hűtőben is sokáig eláll, utána már csak mikrózni kell egy kicsit. Viszont nekem nincs mikróm,és elveimből adódóan nem is lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hugica 17 éves lett:) Jó Istenke éltesse sokáig! 17 fondant szív a torta tetején jelképesen utalva az életkorára, gyertya helyett:) Gondoltam sütök neki egy tortát vagy egy tepsi sütit, de nagysága kijelentette, hogy egy nagyon szép tortát kér. Ami tényleg mutatós az vagy marcipánnal, vagy fondanttal van bevonva. Amúgy is szemezgettem már a fondant elkészítésével, így erre esett a választás. Ja, és persze csakis a túrós vagy a gyümölcsös jöhet szóba nála, ezzel is megnehezítve a dolgomat, mert ugye a fondant vajkrémhez simul a leginkább. Tehát rendesen feladta a leckét nekem. Az alaprecept kiskuktától származik, bővebben itt olvashatsz róla: kiskukta.blogspot.hu Pipi (Húgom) kedvenc színe a rózsaszín, mi más:) Így hát arra jutottam, hogy rózsaszínnel bevont tortája lesz. Kiskukta igazi céklával színezett, de én bevállaltam azt, hogy fogom a hűtőmben lévő céklabefőttemet, és annak a levéből fogok hozzátenni. Még előtte sosem készítettem fondanttal bevont tortát, színezettet meg mégúgy sem. Én azt mondom, hogy nem lett tökéletes, de elsőre jó. A következő tuti hibátlan lesz:)