Teljes kiőrlésű spenótos táska
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
manchester
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
530
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1588
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
171
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2060.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 1210 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 144.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 553 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 523 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6081 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13438 micro
Összesen
530
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.4 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6180.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 656 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 568 mg
-
Foszfor 1210 mg
-
Nátrium 3630 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 432.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1660 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1570 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 726 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18242 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40315 micro
Összesen
1588
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 392 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 169 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4349 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
2 ek kefir
-
2 ek céklalé
-
3 ek kókuszzsír
-
1 db tojás
-
7 g só
-
bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
- Kimérjük a lisztet, beleszórjuk a sót, a borsot, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kefirt, a langyos kókuszzsírt, a céklalevet, a szódabikarbónát, és kemény, nyújtható masszává gyúrjuk, amíg le nem jön a kezünkről és a tálról a tészta.
- Előkészítjük a virslit és a spenótot; előbbit ujjnyi vastagra szeleteljük, utóbbit kiolvasztjuk, és szűrőn alaposan kinyomkodjuk a levét, valamint ízlés szerint sózzuk.
- Két részre osztjuk a tésztát, majd vékonyra nyújtjuk őket, négyzet alakokat vágunk a lapból, aztán megtöltjük virslivel és kb. egy teáskanálnyi spenóttal. A tetejét befedjük egy másik tésztaszelettel, és kicsit összenyomkodjuk a szélét.
- Sütőpapíron 180 Celsius fokos sütőben sütjük, amíg meg nem pirul a táskák széle. Levesek mellé vagy sós teasüteménynek, esetleg magában nasiként is fogyaszthatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 13 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1120
- Feltöltés dátuma: 2018. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
manchester
13 recept
Zöldségleves mellé készítettem abból, ami volt itthon, aztán persze elmajszoltam egy bögre teával magában délutáni pihenés közben egy párat. Kívül ropogós, belül a spenóttól puha, de nem vízben ázó állagúnak kell lennie. A képen azért ilyen foltos a teteje, mert soknak tartottam a három evőkanál zsiradékot, aminek az lett a következménye, hogy száraz lett a tészta teteje, mire kinyújtottam kellően vékonyra, ezért megkentem egy kicsit sütés előtt.