r
Nosalty Logó

Báli ruhás hercegnőburgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Báli ruhás hercegnőburgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    634 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 1238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még forrón krumplinyomóval összetörjük. Közben hozzáadjuk a margarint is, hogy szépen beleolvadjon és krémessé varázsolja a masszát. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük. (Úgy készítjük elő a burgonyát, mint a krumplipürét szoktuk.) Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Miután kihűlt a pürénk, alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját (a tojásfehérjét félretesszük, arra a recepthez nincs szükség).
  3. Kettéosztjuk a burgonyamasszát, és az egyik feléhez evőkanalanként hozzáadjuk a céklalevet (több vagy kevesebb céklalevet is használhatunk a kívánt szín eléréséig).
  4. A felhasznált céklalé lehet bolti is, de én a céklasalátáról szoktam leönteni, leszűrni a recepthez megkívánt mennyiséget. (Céklasaláta: 1 kg héjában megsütött, megtisztított és felkarikázott céklához 1,5 citrom kifacsart levét, 1 tk sót és 1 kk édesítőt adok, majd felöntöm vízzel, hogy a céklát teljesen ellepje a tálban.)
  5. Nyomózsákba vagy tortadíszítőbe (tipp: esetleg üres, tiszta majonézes dobozba) töltjük a rózsaszín, céklás masszát, és sütőpapírral bélelt tepsire (ecset segítségével olajjal is lekenem) kis formákat nyomunk. A burgonyapép maradék, színtelen részével is ugyanígy járunk el. Végül 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálaláskor a pink és a fehér színű hercegnő burgonyát vegyesen helyezzük a kínálótálra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9221
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 04.

Ajánló

Gyakorló anyukák és baby-sitterek jól tudják, hogy a legnagyobb ételkritikusoknak, a gyerekeknek a legnehezebb a fogukra való (ugyanakkor tápláló) ételt készíteni. Sokszor mesébe illő jelenetekkel kell fűszerezni még egy hétköznapi étkezést is, hogy falatonként leimádkozzunk valamit a torkukon. A burgonya ebben a szemet gyönyörködtető formában nagyon kelendő, így hasonlóan válogatós porontyok szüleinek jó szívvel ajánlom a receptet, és persze azoknak is, akik ezzel a látványos körettel díszített asztalnál kápráztatnák el szeretteiket. A maradék burgonyapürét is átvarázsolhatjuk a recepttel, nálam kiváló újrahasznosítási módnak bizonyult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Báli ruhás hercegnőburgonya
Tubicám 33 recept

Külföldi au-pair munkám során minden kreativitásomra szükségem volt, hogy három pici nagyon válogatós gyereket esténként vacsoraasztalhoz ültessek és (ha minden jól megy) megetessek. Sokszor már csak az ételszínezés (kizárólag természetes módú) praktikája segített. A hercegnőburgonyának ezt a továbbgondolt változatát az én kis 5 éves madárcsontú balerina csemetém (tele szájjal) nevezte el bálban táncoló burgonyának, amit aztán mindig jóízűen majszolgatott. Tapasztalat, hogy a pink színnel az egyszerű krumpliétel még a legválogatósabb kicsiknek is eladható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...