r
Nosalty Logó

Báli ruhás hercegnőburgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tubicám
Báli ruhás hercegnőburgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

309
Kalória
6.2g
Fehérje
35.4g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
158.5g
Víz
162.8g
Koleszterin
3.9g
Rost
3.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 309 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    634 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    607 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 1238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még forrón krumplinyomóval összetörjük. Közben hozzáadjuk a margarint is, hogy szépen beleolvadjon és krémessé varázsolja a masszát. Ízlés szerint sózzuk, ízesítjük. (Úgy készítjük elő a burgonyát, mint a krumplipürét szoktuk.) Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Miután kihűlt a pürénk, alaposan elkeverjük benne a tojások sárgáját (a tojásfehérjét félretesszük, arra a recepthez nincs szükség).
  3. Kettéosztjuk a burgonyamasszát, és az egyik feléhez evőkanalanként hozzáadjuk a céklalevet (több vagy kevesebb céklalevet is használhatunk a kívánt szín eléréséig).
  4. A felhasznált céklalé lehet bolti is, de én a céklasalátáról szoktam leönteni, leszűrni a recepthez megkívánt mennyiséget. (Céklasaláta: 1 kg héjában megsütött, megtisztított és felkarikázott céklához 1,5 citrom kifacsart levét, 1 tk sót és 1 kk édesítőt adok, majd felöntöm vízzel, hogy a céklát teljesen ellepje a tálban.)
  5. Nyomózsákba vagy tortadíszítőbe (tipp: esetleg üres, tiszta majonézes dobozba) töltjük a rózsaszín, céklás masszát, és sütőpapírral bélelt tepsire (ecset segítségével olajjal is lekenem) kis formákat nyomunk. A burgonyapép maradék, színtelen részével is ugyanígy járunk el. Végül 200 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tálaláskor a pink és a fehér színű hercegnő burgonyát vegyesen helyezzük a kínálótálra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Külföldi au-pair munkám során minden kreativitásomra szükségem volt, hogy három pici nagyon válogatós gyereket esténként vacsoraasztalhoz ültessek és (ha minden jól megy) megetessek. Sokszor már csak az ételszínezés (kizárólag természetes módú) praktikája segített. A hercegnőburgonyának ezt a továbbgondolt változatát az én kis 5 éves madárcsontú balerina csemetém (tele szájjal) nevezte el bálban táncoló burgonyának, amit aztán mindig jóízűen majszolgatott. Tapasztalat, hogy a pink színnel az egyszerű krumpliétel még a legválogatósabb kicsiknek is eladható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!