Kovászos céklás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
Céklás kovászos kenyér
-
50g kovász91 kcal
-
125g céklalé46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
200g kenyérliszt bl80722 kcal
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
Céklás kovászos kenyér
-
100g kovász182 kcal
-
250g céklalé93 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
12g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
400g kenyérliszt bl801444 kcal
Összesen
1868
kcal
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
Céklás kovászos kenyér
-
12.6g kovász23 kcal
-
31.6g céklalé12 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
1.5g só0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
50.5g kenyérliszt bl80182 kcal
Összesen
236
kcal
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2736.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 2330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
933
kcal
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5473.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 442 mg
-
Nátrium 4660 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
1868
kcal
- 11% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 691.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
236
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Céklás kovászos kenyér
-
20 g cukor
-
12 g só
-
1 ek olívaolaj
-
1 ízlés szerint szerecsendió
-
0.3 citromból nyert citromhéj
-
400 g kenyérliszt bl80
Elkészítés
Céklás kovászos kenyér
- Egy keverőtálba öntsük a céklalevet, adjuk hozzá a cukrot, sót, olívaolajat és az aktív kovászt. Reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót és citromhéjat. Természetesen elkészíthető élesztővel is, 10dkg friss vagy 4g szárított élesztőt adjunk hozzá.
- Kavarjuk össze, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet. Alaposan dagasszuk ki, amíg elválik az edény falától. A kelesztőtálat kenjük ki olajjal, majd tegyük bele a tésztát. Fedjük le légmentesen, majd hagyjuk szépen kelni.
- A kelési idő függ a tészta és a környezet hőmérsékletétől, ez a tészta nagyjából 10-12 óra alatt kelt meg duplájára.
- Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkára, két szélét hajtsuk be középre, csipkedjük össze, majd tekerjük fel szép feszesre.
- Tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába, hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg felmelegszik a sütő 220°C-ra. Gőzöljük be a sütőt, majd kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.
- Az elkészült céklás kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felvágnánk. Kecskesajttal, dióval és rukkolával igazán különleges ízvilágot kaphatunk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 1487
- Feltöltés dátuma: 2024. január 19.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tejmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
62 recept
A céklától nem csupán szép színe lesz a kenyérnek, hanem kellemes, édes ízt is fog adni neki. Az elkészült kenyeret lágy kecskesajttal megkenve, pirított dióval és friss rukkolával megszórva igazán különleges ízvilágot kaphatunk.