Habos-céklás csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Az alaptésztához
-
8g feketekávé1 kcal
-
8g kókuszolaj67 kcal
-
23g cékla6 kcal
-
23g kókusztej44 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
17 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A céklahabos krémhez
-
38g céklalé14 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
11g fehér csokoládé61 kcal
-
0g agar agar1 kcal
-
13g kókusztej25 kcal
-
63 kcal
A díszítéshez
-
7 kcal
-
1g málna1 kcal
-
1g gránátalma1 kcal
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Az alaptésztához
-
60g feketekávé5 kcal
-
60g kókuszolaj535 kcal
-
180g cékla52 kcal
-
180g kókusztej355 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
137 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A céklahabos krémhez
-
300g céklalé111 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
90g fehér csokoládé485 kcal
-
2g agar agar6 kcal
-
100g kókusztej197 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A díszítéshez
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
10g málna5 kcal
-
10g gránátalma5 kcal
Összesen
4967
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
Az alaptésztához
-
3.1g feketekávé0 kcal
-
3.1g kókuszolaj28 kcal
-
9.3g cékla3 kcal
-
9.3g kókusztej18 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A céklahabos krémhez
-
15.5g céklalé6 kcal
-
2.1g barna cukor8 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
13g mascarpone52 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
4.7g fehér csokoládé25 kcal
-
0.1g agar agar0 kcal
-
5.2g kókusztej10 kcal
-
10.4g növényi habtejszín26 kcal
A díszítéshez
-
0.5g fehér csokoládé3 kcal
-
0.5g málna0 kcal
-
0.5g gránátalma0 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 52.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
622
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.8 g
Zsír
-
Összesen 310.2 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3146.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 579 mg
-
Foszfor 1339 mg
-
Nátrium 538 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.4 g
-
Cukor 321 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 421.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
4967
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
Az alaptésztához
-
60 g kókuszolaj
-
160 g cukor
-
60 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
1 tk sütőpor
A céklahabos krémhez
-
3 dl céklalé
-
2 ek citromlé
-
90 g fehér csokoládé
-
200 g növényi habtejszín
A díszítéshez
-
10 g fehér csokoládé
Elkészítés
Az alaptésztához
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd egy 24 cm átmérőjű tortaformát vajazunk át és béleljük ki körbevágott sütőpapírral.
- Főzzünk jó erős eszpresszó kávét, mérjünk ki 60 millilitert, és öntsük rá a kókuszolajra, hogy felolvadjon.
- Hámozzuk, daraboljuk a céklát, és dobjuk a turmixgépbe a kávés olajkeverékkel és a langyos növényi tejjel. Turmixoljuk, amíg teljesen sima nem lesz, és már nem érezzük a cékladarabokat benne.
- Adjuk hozzá először a cukrot, majd kanalazzuk mellé több adagban az átszitált lisztet, a kakaót, a sót és egy csepp sütőport. Közben spatulával segítsük, hogy teljesen összekeveredjenek.
- Amikor nagyjából egynemű a keverék, öntsük át az előkészített tortaformába, majd toljuk a sütőbe kb. 35 percre, vagy addig, amíg egy fogpiszkálót beszúrva, szárazon tudjuk azt kihúzni.
- A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.
A céklahabos krémhez
- Közben készítsük el a krémet rá. Kezdjük a céklasűrítménnyel. A 300 ml céklalevet (az összeset, ami recepthez kell, öntsük egy szószos edénybe, szórjuk rá a cukrot, két kanál citromlevet és forraljuk addig, ameddig egy sűrű szirupot kapunk belőle.
- Verjünk kemény habot a vegán krémből, lehet kókuszkrém is, de a sima vegán habkrém jobb ebbe a receptbe.
- Olvasszuk fel a fehér csokit.
- Habosítsuk ki egy kis cukorral a vegán mascarponét, adjuk hozzá a céklaszirup kétharmadát, ezzel is keverjük simára.
- Adjuk hozzá a fehér csokit, majd legvégül keverjük spatulával simára a habbal.
- Ha szükséges, egy kis növényi tejben feloldott agaragarral (a felhasználásban leírtak alapján) fixálhatjuk a krémet, de elméletileg megáll magától.
- Hablapáttal egyengessük a formába a tortaalapra a krémet és tegyük hűtőbe egy órára, de akár egy estére is.
A díszítéshez
- A díszítéshez locsoljuk meg a formából kivett tortát a maradék céklasziruppal, készítsünk csokiforgácsot rá fehér csokoládéból.
- Opcionálisan végül gránátalma magagot és liofilzált málnát is szórhatunk rá, nem csak színben, de ízben is nagyszerűen mennek hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 2610
- Feltöltés dátuma: 2023. január 19.
Ajánló
Friss málna, erdei gyümik, de főleg áfonya, amit még el tudok képzelni hozzá, próbálkozzatok, kinek-mi jön be!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
583 recept
Csokis brownie-szerű alaptésztára egy sütés nélküli fehércsokis céklahabot álmodtam meg, amihez céklaszirupot készítettem, ezzel és még sok más finomsággal díszítettem az elkészült tortát.