Sajtos-gombás quiche
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
41g finomliszt148 kcal
-
29g margarin206 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
31g tej18 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g só0 kcal
-
9 kcal
-
14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
13g feta sajt33 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
Összesen
560
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
325g finomliszt1183 kcal
-
230g margarin1649 kcal
-
48g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
6g só0 kcal
Töltelék
-
250g tej140 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
6g só0 kcal
-
71 kcal
-
114 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
Összesen
4477
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
15.5g margarin111 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0.4g só0 kcal
Töltelék
-
16.8g tej9 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
6.7g feta sajt18 kcal
-
13.4g edami sajt48 kcal
Összesen
303
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 1019 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 352 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
560
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130.9 g
Zsír
-
Összesen 299 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 987 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13201.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 215 mg
-
Kálcium 2432 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 2181 mg
-
Nátrium 8156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 454.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 2685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1580 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1202 micro
Összesen
4477
kcal
- 11% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
325 g finomliszt
-
1 ek cukor
-
1 teáskanál só
Töltelék
-
250 ml tej
-
4 db tojás
-
1 ek petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek étkezési keményítő
-
1 teáskanál bors
-
0.3 teáskanál szerecsendió
-
0.5 db vöröshagyma
-
100 g feta sajt
-
200 g edami sajt
Elkészítés
Tészta
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, egyesével még adhatunk hozzá.
- A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdöngöljük, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.
- A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva piteforma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb. 30 percig sütjük tovább. Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.
Töltelék
- A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben oldott keményítőt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2517
- Feltöltés dátuma: 2022. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Picipiros
76 recept