r
Nosalty Logó

Sajtos-gombás quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Picipiros
Sajtos-gombás quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

560
Kalória
16.4g
Fehérje
38.9g
Szénhidrátok
37.4g
Zsír
56.8g
Víz
123.4g
Koleszterin
1.2g
Rost
2.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 560 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13201.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2432 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2181 mg
  • Nátrium
    8156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    454.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1580 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 4477 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadjuk a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, egyesével még adhatunk hozzá.
  2. A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdöngöljük, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.
  3. A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva piteforma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 160 C-on kb. 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb. 30 percig sütjük tovább. Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben oldott keményítőt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!