r
Nosalty Logó

Citrusos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
judkacag
Citrusos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 3340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához:

Mázhoz:

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1106 micro
  • β-karotin
    2635 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    18448 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Mázhoz:

Elkészítés

Piskótához:

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal. Addig keverjük, míg egyenletes, sima masszát kapunk.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt répát, és alaposan elkeverjük.
  3. A masszához hozzáadjuk fél narancs levét, és belereszeljük egy citrom héját.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és figyelve, hogy ne törjük meg, nagyon óvatosan a tésztához keverjük.
  5. 18-20 centiméteres tortaformába öntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük. A tészta akkor jó, ha belülről nem szárad ki, de már nem ragad.

Mázhoz:

  1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral és a citrom levével, majd óvatosan a kihűlt tészta tetejére csorgatjuk (vagy elkenjük).
  2. Apró marcipánrépákkal vagy gyümölccsel díszíthetjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4527
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citrusos répatorta
judkacag 2 recept

Kedvenc répatortám, amivel éveken át kísérleteztem, mire meglett a bevált recept. Nem émelyítően édes, kellemesen citrusos, 6-8 főnek ideális adag.

Hozzávalók

Piskótához:

Mázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...