Krémesen lágy almafelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
Felfújt
-
150g alma70 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g víz0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Teteje
Összesen
371
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 159.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
371
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 50 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2398.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 1125 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.5 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 636.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 964 micro
Összesen
1479
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Felfújt
- Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy nagyobb lábosba tesszük. Meghintjük fahéjjal, 3 dkg cukorral és vizet öntünk rá. Feltesszük főni.
- Amikor puhára főtt, botmixerrel, vagy villával pépesítjük és belekeverjük a vajat. Félretesszük hűlni.
- A zsemléket szeletekre vágjuk, és tejbe áztatjuk. A megázott zsemlékből kinyomjuk a felesleges tejet, majd villával szintén pépesítjük. A megázott zsemlét hozzákeverjük az almapéphez.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 3 dkg cukorral és a masszához keverjük a zsemlemorzsával. A fehérjét kemény, fénylő habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almakrémbe.
- Egy kisebb méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat, vagy tortaformát (22 cm átmérőjű kör) körbevajazunk és körbeszórunk zsemlemorzsával. Ebbe öntjük a habos, almás masszát.
- Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 50-55 percig sütjük. Amikor aranybarna a teteje kivesszük és langyosra hűtjük.
Teteje
- Leválasztjuk a karimát, szeleteljük és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 66
- Össznézettség: 6977
- Feltöltés dátuma: 2021. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lizinka_
604 recept