r
Nosalty Logó

Krémesen lágy almafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Krémesen lágy almafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Felfújt

Teteje

Összesen 371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Felfújt

Teteje

Összesen 1479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Felfújt

Teteje

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2398.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    636.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    964 micro
Összesen 1479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Felfújt

Teteje

Elkészítés

Felfújt

  1. Az almát meghámozzuk és feldaraboljuk. Egy nagyobb lábosba tesszük. Meghintjük fahéjjal, 3 dkg cukorral és vizet öntünk rá. Feltesszük főni.
  2. Amikor puhára főtt, botmixerrel, vagy villával pépesítjük és belekeverjük a vajat. Félretesszük hűlni.
  3. A zsemléket szeletekre vágjuk, és tejbe áztatjuk. A megázott zsemlékből kinyomjuk a felesleges tejet, majd villával szintén pépesítjük. A megázott zsemlét hozzákeverjük az almapéphez.
  4. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük 3 dkg cukorral és a masszához keverjük a zsemlemorzsával. A fehérjét kemény, fénylő habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk az almakrémbe.
  5. Egy kisebb méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat, vagy tortaformát (22 cm átmérőjű kör) körbevajazunk és körbeszórunk zsemlemorzsával. Ebbe öntjük a habos, almás masszát.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 50-55 percig sütjük. Amikor aranybarna a teteje kivesszük és langyosra hűtjük.

Teteje

  1. Leválasztjuk a karimát, szeleteljük és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 6977
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémesen lágy almafelfújt
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Felfújt

Teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...