31 ínyenc recept az újévi fogadalmadhoz

A legjobb újévi fogadalom, ha elhatározod, hogy többet és izgalmasabbakat főzöl. A január erre a legideálisabb alkalom lehet, miután az ünnepek kötelező köreit lefutottuk.

És persze tévedés azt gondolni, hogy januárban semmi sincs, amiből újat, frisset és izgalmasat készíthetsz. Az év első hónapjában is számos olyan sütésre/főzésre inspiráló zöldség és gyümölcs érhető el, amikből lenyűgöző dolgokat varázsolhatsz a konyhádban. Itt az ideje friss szemlélettel és új lendülettel a főzésbe vetned magad, hogy garantáltan Te legyél az újév verhetetlen konyhatündére!

  1. 1.

    Csőben sült zelleres krumpli

  2. 2.

    Grillezett cékla halloumi sajttal és balzsamos öntettel

  3. 3.

    Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

  4. 4.

    Rakott savanyú káposzta

  5. 5.

    Egészben sült fűszerbundás karfiol

  6. 6.

    Édesköményes radicchio saláta

  7. 7.

    Céklás humusz ropogós pitával

  8. 8.

    Klementin dzsem gyömbérrel

  9. 9.

    Mustikka piirakka - finn áfonyás pite

  10. 10.

    Sós-édes scones

  11. 11.

    Pirított kelkáposzta kolbásszal

  12. 12.

    Póréhagyma leves sonkás pitével

  13. 13.

    Citromos görög joghurt torta

  14. 14.

    Almás-currys burgonyakrémleves

  15. 15.

    Zöldségpüré pasztinákkal

  16. 16.

    Narancskrémleves

  17. 17.

    Körte ketrecben

  18. 18.

    Khakiszilvás téli trifle

  19. 19.

    Tüzes gránátalma chutney

  20. 20.

    Tonhalas-gyöngyhagymás rizs

  21. 21.

    Rakott csülök

  22. 22.

    Boeuf Bourguignon

  23. 23.

    Spenót gombóc

  24. 24.

    Önmagával töltött édesburgonya

  25. 25.

    Mandarinos palacsinta

  26. 26.

    Fehérrépa-krémleves

  27. 27.

    Húsmentes scsí

  28. 28.

    Sült csirkecombok sütőtök ágyon

  29. 29.

    Fűszeres édesburgonyachips

  30. 30.

    Juhtúrós conchiglie

  31. 31.

    Mandulás-mézes sült alma

Olvastad már?

2014 legnépszerűbb főételei

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...