r
Nosalty Logó

Póréhagyma leves sonkás pitével

NS
Póréhagyma leves sonkás pitével
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

1072
Kalória
25.5g
Fehérje
77.2g
Szénhidrát
72.6g
Zsír
312.2g
Víz
209.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 1072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3210 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 2145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A tésztával kezdünk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, picit sózzuk, hozzákeverjük a hideg vizet, és min. fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A hagymákat karikára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével és megfőzzük. Kb. 10-15 perc után turmixgépbe átszedjük kevés lével a hagymákat.
  3. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, majd még egy kis alaplével könnyíthetünk rajta. Kicsit sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük.
  4. A pitékhez a formákat kivajazzuk, a kinyújtott és kör alakúra vágott tésztát belenyomkodjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a sonkát lepirítjuk, majd a zsírból kiszedjük.
  6. A tojást, a tejfölt, a lisztet összekeverjük, reszelünk bele sajtot, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. A sonka felét hozzákeverjük.
  7. Beletöltjük a kosárkákba 3/4 részéig.
  8. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, viszont 10 percnél kivesszük, és megszórjuk még sonkával.
  9. Ha kész, tálaljuk a leves mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A rossz napok után végre újra napsütésre ébredtünk. A mai nap kertészkedéssel, házkörüli munkákkal telik, így egy gyorsan elkészíthető, könnyű, de mégis laktató ebéddel készültem. Friss póréhagyma és újhagyma keveréke, illatos füstölt szalonnával megspékelve. 

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...