Juhtúrós conchiglie
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
50g kagylótészta186 kcal
-
38g juhtúró106 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g kagylótészta742 kcal
-
150g juhtúró425 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
2376
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13.6g kagylótészta50 kcal
-
10.2g juhtúró29 kcal
-
10.2g tehéntúró15 kcal
-
6.8g tejföl13 kcal
-
6.8g mozzarella20 kcal
-
27.1g konzerv paradicsom4 kcal
-
13.6g spenót2 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
0g oregánó0 kcal
Összesen
160
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1465 g
-
Cink 100 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 214.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 4488 micro
Összesen
594
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 127.3 g
Zsír
-
Összesen 119.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5860.1 g
-
Cink 399 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 1683 mg
-
Vas 314 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1630 mg
-
Nátrium 1304 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 857.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1170 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 722 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 42 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 818 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9278 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 17951 micro
Összesen
2376
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 397.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 629 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 745 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
-
200 g kagylótészta
-
15 dkg juhtúró
-
15 dkg tehéntúró
-
10 dkg mozzarella
-
400 g konzerv paradicsom
-
20 dkg spenót
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
bazsalikom ízlés szerint
-
5 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomkonzervet áttörjük vagy apróra vágjuk a paradicsomot, egy serpenyőben lángra tesszük, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát, sót, borsot, oregánót, bazsalikomot, és kb 15 percig főzzük.
- Apróra vágjuk a hagymát és olivaolajon megdinszteljük, Wokban vagy serpenyőben, hozzáadunk 3 gerezd átnyomott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Ha megfonnyadt a spenót, félretesszük.
- Egy tálban összekeverjük a juhtúrót, a túrót, a tejfölt, és az apró kockára vágott mozzarellát. Ha kihűlt a spenót, azt is hozzákeverjük.
- Forró vízben a tésztát kb 10-12 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük szűrőn.
- A spenótos túróval megtöltjük a kagylókat, egy tűzálló tál aljára tesszük a paradicsomszósz felét, a kagylókat ráültetjük. A tetejére a paradicsomszósz másik felét tesszük.
- Alufólia alatt előmelegített sütőben megsütjük.
- Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x18
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15257
- Feltöltés dátuma: 2012. április 18.
Ajánló
Új Zélandi spenót a legjobb, akinek lehetősége van a saját kertjében termeszteni, vessen azt! Szerecsendióból mindenképpen egészet használjunk, és frissen őröljük. Szerecsendiódaráló nagyon praktikus eszköz, nem reszeli el a körmünket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ricottás conchigliet szerettem volna készíteni, de Fehérváron nem lehet kapni ricottát. Utólag rájöttem, hogy juhtúróval finomabb és olcsóbb is. Nagyon szeretem az olasz ételeket, enni is és elkészíteni is. A conchiglie tésztából ugyanazokat a recepteket lehet szerintem készíteni, mint a canneloniból, de nekem ez jobban tetszik.