r
Nosalty Logó

Narancskrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Narancskrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1948 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    417 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    590 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 487 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1667.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    709 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    2361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 1948 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1-2 narancs héját lereszeljük, és a cukorral meg a fűszerekkel összekeverjük.
  2. A narancsokat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A narancslevet - 0,5-1 dl kivételével - feltesszük forrni, és hozzáöntjük a narancs héjával elkevert fűszereket. Mindössze 5 percig forraljuk, aztán finom szűrőn átszűrjük.
  4. A félretett narancslével csomómentesre elkeverjük a lisztet, és hozzáadjuk a tejszínt. A leszűrt narancslevet felforraljuk, majd belekeverjük a tejszínes habarást. 1 percig forraljuk, majd lefedjük, és félretesszük.
  5. A felkockázott narancs darabokat a tányérokba elosztjuk, és rámerjük a levest melegen.
  6. De megvárhatjuk, amíg a leves szobahőmérsékletűre hűl, és a tetejére szórjuk a narancsdarabokat.
  7. És ha maradna, hűtve is finom.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16497
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancskrémleves
Tomatotree 262 recept

Már rég ki akartam próbálni, hogy milyen a narancslé tejszínnel, mert amúgy szeretjük a tejszínes gyümölcsleveseket. A fűszerezés sem okozott gondot,  egyedül a narancshéjjal nincs jóban minden családtagom,  nem szeretik se túróban, se süti tésztájában. Ezért előre figyelmeztettem őket, hogy ez a leves, hogy készült. Mégis ízlett még az ellenzéknek is, mert a tálaláskor már nem volt jelen a "bűnös" narancshéj. Lehet, hogy akár el is hagyható belőle a narancshéj, mert ha túlzásba visszük, akkor kicsit kesernyés íze lesz a levesnek. A "legnehezebb" (igazából időigényes)  feladata a narancs felkockázása volt, mivel még a hártyáitól is meg kellett szabadítani. Ha erre kitalálok egy jó módszert, majd felteszem - vagy ha tud valaki egyet, szóljon légyszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...