r
Nosalty Logó

Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Sültkelbimbó-főzelék pirított mandulával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1793 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    753.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    420 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7173 micro
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olvasztott vajat elkeverjük a fűszerekkel, majd a megtisztított, félbevágott kelbimbókra ötjük. Jól összekeverjük, hogy mindenhol bevonja a vajas "pác".
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire, vágott felükkel lefelé elrendezzük a kelbimbókat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  3. Az olívaolajat és vajat egy edényben felhevítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és felöntjük az alaplével, majd megfőzzük a zöldséget.
  5. Ha a burgonya megpuhult és a kelbimbó is elkészült, akkor a burgonyához adjuk a kelbimbók felét, és botmixerrel krémesítjük a keveréket.
  6. A főzeléket ízlés szerint kevés chilivel és curry porral ízesíthetjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük.
  7. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulaszeleteket, majd a főzeléket a maradék kelbimbóval és a pirított mandulával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 745
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33230
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a kelbimbót, és mostanában mániám lett, hogy minden zöldséget megsütök, mert sokkal intenzívebb íze lesz. Ezt az ötletet most Feritől merítettem, akinek örök hála és köszönet, hogy újra megszerettette velem a főzeléket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...