r
Nosalty Logó

Egészben sült fűszerbundás karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Egészben sült fűszerbundás karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy nagyobb tűzálló tálba fektessünk egy sütőpapírt, és kevés olívaolajjal kenjük meg, majd tegyük félre.
  2. Vágjuk le a karfiolfejről szárának fás részét és a zöld leveleket, mossuk át és töröljük szárazra. Papírtörlőn hagyhatjuk tovább száradni, így jobban rátapad majd a bevonó öntet.
  3. Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel: chili magozva, apróra vágva, kömény, fokhagyma átpasszírozva, curry por só és bors). Ne féljünk a mennyiségektől, csak így kapunk olyan állagú öntetet, amely körben megtapad a zöldség felszínén. Chiliből és fokhagymából is használhatunk fűszerőrleményt.
  4. Fejjel lefelé forgassuk bele a karfiolt a tálba, és kezünk vagy egy ecset segítségével oszlassuk el a fűszeres joghurtot teljes felületén. (Ha marad kencénk, akkor egy jól zárható tároló edényben tegyük hűtőbe, pár napig még felhasználhatjuk. Sült húsok, hal, zöldségek mellé nagyszerű.)
  5. Helyezzük a szósszal bevont karfiolt a sütőpapírral kibélelt hőálló tálba, és tegyük az előmelegített sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a külseje aranybarnára nem sül. A öntet ropogós bevonatot képez rajta.
  6. Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy negyed órát a karfiolt, így biztonsággal gyönyörű szeletekre vághatjuk. Adjunk mellé friss salátát. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17866
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Ajánló

Hétköznapi főételként vagy vegetáriánus családtagjainknak, vendégeinknek tálaljuk nagyadag friss salátával, melyre olívaolajos-citromos öntetet készítünk, de ha sült hús mellé adjuk köretként, úgy is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült karfiol nagyszerű, de egy egész fej sült karfiol, az az igazi! Belül roppanósan puha, kívül ropogós-fűszeres bundájú. Ennél nincs finomabb és egyben szebb látványú zöldségétel! Könnyű elkészíteni, fantasztikus jól néz ki a tálon és isteni finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...