Egészben sült fűszerbundás karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
91
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
359
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
91
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 340 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 286.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
359
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 36.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 200 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy nagyobb tűzálló tálba fektessünk egy sütőpapírt, és kevés olívaolajjal kenjük meg, majd tegyük félre.
- Vágjuk le a karfiolfejről szárának fás részét és a zöld leveleket, mossuk át és töröljük szárazra. Papírtörlőn hagyhatjuk tovább száradni, így jobban rátapad majd a bevonó öntet.
- Egy közepes tálban keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel: chili magozva, apróra vágva, kömény, fokhagyma átpasszírozva, curry por só és bors). Ne féljünk a mennyiségektől, csak így kapunk olyan állagú öntetet, amely körben megtapad a zöldség felszínén. Chiliből és fokhagymából is használhatunk fűszerőrleményt.
- Fejjel lefelé forgassuk bele a karfiolt a tálba, és kezünk vagy egy ecset segítségével oszlassuk el a fűszeres joghurtot teljes felületén. (Ha marad kencénk, akkor egy jól zárható tároló edényben tegyük hűtőbe, pár napig még felhasználhatjuk. Sült húsok, hal, zöldségek mellé nagyszerű.)
- Helyezzük a szósszal bevont karfiolt a sütőpapírral kibélelt hőálló tálba, és tegyük az előmelegített sütőbe úgy 40 percre sülni, míg a külseje aranybarnára nem sül. A öntet ropogós bevonatot képez rajta.
- Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy negyed órát a karfiolt, így biztonsággal gyönyörű szeletekre vághatjuk. Adjunk mellé friss salátát. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 262
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 17866
- Feltöltés dátuma: 2014. november 03.
Ajánló
Hétköznapi főételként vagy vegetáriánus családtagjainknak, vendégeinknek tálaljuk nagyadag friss salátával, melyre olívaolajos-citromos öntetet készítünk, de ha sült hús mellé adjuk köretként, úgy is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
581 recept
A sült karfiol nagyszerű, de egy egész fej sült karfiol, az az igazi! Belül roppanósan puha, kívül ropogós-fűszeres bundájú. Ennél nincs finomabb és egyben szebb látványú zöldségétel! Könnyű elkészíteni, fantasztikus jól néz ki a tálon és isteni finom.