r
Nosalty Logó

Mandarinos palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandarinos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 2486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2183.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    149 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    615 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 2486 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a tojással, meg tejjel, a sót már itt belerakhatjuk, aztán ha már csomómentes, akkor kezdjük el beletenni az ásványvizet.
  2. Ha már jó a sűrűsége, nem túl sűrű, nem túl híg, akkor jöhet a cukor és mandarinhéj, és a végén belefacsarjuk a mandarin levét.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2541
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Ajánló

Javaslat töltelékhez banános-mazsolás tejföl: 2 ek cukor, 2 egész banán, 1 doboz tejföl 12%-os, 20 szem mazsola. Töltelék elkészítése: a banánt megmelegítjük puhára a mikróban és összetörjük, így lágy lesz, a mazsolát beáztatjuk 10 percre egy kis vízbe, hogy puhuljon, ezután összekeverjük a tejföllel, arra ügyeljünk, hogy a banán hűljön ki, mert nem lesz jó ízű, ha a tejfölbe melegen rakjuk, és utána hagyjuk egy kicsit állni, amíg sütjük a palacsintát, addig is összeérik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én is általában úgy csinálom a palacsintát, ahogy mindenki, de most akartam valami újat belevinni, mert szeretek kísérletezni, és én szeretem a változatosságot. Ezért hát kipróbáltam és bejött:) Jó igen, vannak az alternatív módok, de ez így még finomabb lett, és különlegesebb, főleg a töltelékkel, na az spontán jött hozzá :)

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...