r
Nosalty Logó

Spenót gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Spenót gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8897 micro
Összesen 601 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8213 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17795 micro
Összesen 1201 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alapos mosás után, külön víz hozzáadása nélkül, egy vízzel kiöblített lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
  2. Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán apróra vágjuk.
  3. A túrót villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Beletesszük a spenótot. Jól elkeverjük a masszát, majd legalább egy órára félretesszük.
  4. Amíg pihen a spenótos massza, felforraljuk a főzővizet, és enyhén megsózzuk.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és gyöngyöző vízbe tesszük főni. Akkor jó, ha feljön a víz felszínére.
  6. A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
  7. Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 17848
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Trappista sajttal is nagyon finom. Aki spenótosabban szereti, tehet bele még egy kicsit, ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenót gombóc
Lizinka_ 604 recept

A kertünkben rengeteg futó-spenót nő. Kéthetente biztos, hogy asztalunkra kerül valamilyen formában. Ezt a gombócot nagyon egyszerű elkészíteni, és ízletes fogásként máris asztalunkon van az ásványi anyagokban gazdag spenót. Gyakran készítem. Szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...