23 illatokkal és ízekkel teli török étel

A török konyhaművészet jól ismert Európában, elsősorban a görög gyros török változatát, a kebabot fogyasztjuk szélesebb körben, de szinte mindenki ismeri a mézes baklavát is.

A török konyhában a leggyakrabban használt alapanyagok: a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és az uborka. A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom; a törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Ezekkel a hozzávalókkal pedig jóval izgalmasabb dolgokat tudsz otthon te is sütni/főzni, mint egy török kebab, mutatjuk a legjobbakat!

  1. 1.

    Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából

  2. 2.

    Török pide Judit konyhájából

  3. 3.

    Jamie török laposkenyere

  4. 4.

    Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel

  5. 5.

    Lahmacun Dacotától

  6. 6.

    Török sült tejberizs

  7. 7.

    Török padlizsánsaláta

  8. 8.

    Ayran házilag

  9. 9.

    Cserkesz csirke

  10. 10.

    Ramazan pide

  11. 11.

    Feta sajtos börek tepsiben

  12. 12.

    Menemen ahogy Baklavaria készíti

  13. 13.

    Diós-répás baklava

  14. 14.

    Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü

  15. 15.

    Muhallebi passiógyümölccsel

  16. 16.

    Töltött szőlőlevél Nasitól

  17. 17.

    Török vöröslencseleves

  18. 18.

    Humusz gyorsan

  19. 19.

    Török burgonyasaláta

  20. 20.

    Török gözleme

  21. 21.

    Török cukkinisaláta Gazientep módra

  22. 22.

    Patatesli köfte sulu yemek

  23. 23.

    Kısır

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...