A török konyhában a leggyakrabban használt alapanyagok: a padlizsán, a zöldpaprika, a hagyma, a lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és az uborka. A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom; a törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. Ezekkel a hozzávalókkal pedig jóval izgalmasabb dolgokat tudsz otthon te is sütni/főzni, mint egy török kebab, mutatjuk a legjobbakat!
-
1.
Török töltött padlizsán Baklavira konyhájából
-
2.
Török pide Judit konyhájából
-
3.
Jamie török laposkenyere
-
4.
Török bárányhúsos pörkölt padlizsánkörettel
-
5.
Lahmacun Dacotától
-
6.
Török sült tejberizs
-
7.
Török padlizsánsaláta
-
8.
Ayran házilag
-
9.
Cserkesz csirke
-
10.
Ramazan pide
-
11.
Feta sajtos börek tepsiben
-
12.
Menemen ahogy Baklavaria készíti
-
13.
Diós-répás baklava
-
14.
Hamis csirkemellpuding - tavuk göğsü
-
15.
Muhallebi passiógyümölccsel
-
16.
Töltött szőlőlevél Nasitól
-
17.
Török vöröslencseleves
-
18.
Humusz gyorsan
-
19.
Török burgonyasaláta
-
20.
Török gözleme
-
21.
Török cukkinisaláta Gazientep módra
-
22.
Patatesli köfte sulu yemek
-
23.
Kısır