r
Nosalty Logó

Lahmacun Dacotától

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dacota
Lahmacun Dacotától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A húsos krémhez

Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    3330 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 484 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4692.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1710 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1099 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    780 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    5088 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    26643 micro
  • Lut-zea
    3036 micro
Összesen 3857 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A húsos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, és elkeverjük.
  2. A langyos vízben egy csipet cukorral feloldjuk az élesztőt, majd fokozatosan hozzákeverjük a liszthez, az evőkanál olívaolajjal együtt.
  3. Fél órára meleg helyre tesszük, letakarva.
  4. Ha kész, kb. 10 egyforma darabot szakítunk belőle, és lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. A gombóc mindkét oldalát lisztezzük be, úgy nyújtsuk ki, mert elég ragacsos a tészta.

A húsos krémhez

  1. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, és kisebb darabokra vágjuk. A paradicsomot daraboljuk, akárcsak a kápiát. A chilit kimagozzuk.
  2. A húst kétszer ledaráltatjuk a hentessel (nagyon szépen kell ránézni).
  3. Az összes hozzávalót fűszerestül aprítóba tesszük, és masszát készítünk belőle. A petrezselymet a végén adjuk hozzá.
  4. A fűszeres krémet rákenjük a lapokra, és 6-10 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8777
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lahmacun, vagy bolognai pizza...na jó, csak viccelek. :) Törökország laposkenyere paradicsomos báránykrémmel...egyszerűen mennyei! Eredetileg bárány- vagy birkahússal készül, de nyugodtan essünk neki marhából is, jobb híján. :) Recept a Saveur magazin alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A húsos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...